Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чотири міста регіону отримуватимуть міжнародну технічну та фінансову допомогу до 2020 року

17 лютого 2016 - 16:44

Під керівництвом в.о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. У заході також взяли участь директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Елла Слепян, віце-президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) Олександр Головко, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, експерти проекту ПРОМІС. Учасники обговорили питання реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» у Запорізькій області.

Як зазначив головний експерт з розвитку бізнесу проекту «Партнерство для розвитку міст» Валерій Кокоть, чотири міста Запорізької області, а саме: Енергодар, Мелітополь, Бердянськ та Запоріжжя увійшли до програми проекту. Нині експертами ПРОМІС планується розробка плану впровадження проекту на термін з квітня 2016 по грудень 2020 років. Проект ПРОМІС упроваджується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки уряду Канади. Головними компонентами діяльності проекту стануть демократичне врядування, розвиток та підтримка малих і середніх підприємств,  поліпшення співпраці місцевих, регіональних і центральних органів влади у сфері децентралізації та міжвідомчої співпраці. Крім того, увага приділятиметься питанням зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного врядування та прискорення економічного розвитку. В першу чергу це планується зробити через підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого розвитку, створення сприятливого середовища для розвитку бізнесу, а також підтримку процесу децентралізації влади та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному і національному рівнях. Окрему увагу буде приділено питанням інтеграції екологічної збалансованості, а також гендерної рівності. До першочергових заходів увійдуть створення дорадчих комітетів на рівні міст-учасників проекту, ідентифікація їх специфічних проблем та оцінка бізнес клімату в регіоні. З боку влади області Костянтин Бриль підкреслив важливість розробки стратегічних планів стосовно залучення інвестицій.

- Нині влада області звертає увагу на кожну можливість позабюджетного фінансування та залучення інвестицій до регіону. Особливо це актуально в аспекті проведення реформи децентралізації. Нині ми визначили головні проблемні питання наших перших об’єднаних територіальних громад і можемо сміливо працювати у напрямку їх вирішення. Звичайно, в першу чергу громади наголошують на необхідності залучення інвесторів. А проект ПРОМІС надає саме такі можливості. Тож головним завданням для обласної влади стане створення сприятливих умов для розвитку всіх інвестиційних проектів, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами