Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За територіями області закріплено військові частини, яким надаватимуть шефську допомогу

18 лютого 2016 - 17:12

Під керівництвом в.о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося засідання колегії ОДА, на якому першочерговим розглянуто питання щодо організації виконання Указу Президента «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України».

- Минулого тижня Президент збирав керівників територій і при нас підписав цей Указ. Його мета – не лише активізувати надання військовим шефської допомоги. Головний акцент зроблено на  забезпеченні такого механізму контролю, щоб ця допомога гарантовано доходила до визначеного отримувача. Адже ми знаємо, скільки під прикриттям волонтерської, благодійної допомоги було порушень. Тепер за кожною територією буде закріплено військову частину, і керівники нестимуть персональну відповідальність за виконання Указу, - наголосив Костянтин Бриль.

З початку бойових дій на сході країни  область – і органи влади, і соціально відповідальний бізнес, і громадяни – багато зробили для підтримки військових частин. Очільник області відзначив, що найактивніше допомагали армії міста Запоріжжя, Енергодар,  Мелітополь, Чернігівський і  Приазовський райони. Гідною відповіддю інформаційній агресії Росії стала надзвичайно потужна кампанія на підтримку Українського війська у медіа-просторі, до якої долучилися майже всі провідні ЗМІ  краю -  газети, телеканали, десятки інтернет-видань.

- Але життя не стоїть на місці і сьогодні, відповідно до Указу Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України», Главою держави визначено нові завдання з підтримки Української армії. Запорізький регіон визначено відповідальним за сприяння боєздатності, мобілізаційної готовності та розв’язання соціально-побутових проблем військовослужбовців тих частин, які дислокуються на території області, - повідомив керівник регіону.

До цього переліку входять: військова частина – польова пошта В6266 – (37-й окремий мотопіхотний батальйон 56-ї бригади Збройних Сил України); військова частина 2095 – 56-а бригада ЗСУ; військова частина – польова пошта В 0131 (23-й окремий мотопіхотний батальйон 56-ї бригади Збройних Сил України); військова частина – польова пошта В 0105 (55-а окрема артилерійська бригада); військова частина А 3840 (25-а бригада військово-транспортної авіації);  військова частина А2189 (2316 радіотехнічний батальйон); військова частина – польова пошта 2612);  військові частини 3026, 3029 та 3033 Національної  Гвардії України; військова частина 1491 - Бердянський прикордонний загін Державної прикордонної служби України.

 - Перед місцевими державними адміністраціями поставлено завдання: надавати допомогу у забезпеченні військових частин продовольством, пально-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами; сприяти розв’язанню соціально-побутових проблем військовослужбовців, задоволенню їх культурних і духовних потреб; вести роботу з військово-патріотичного виховання молоді, її підготовки до виконання військового обов’язку. Але акцентую вашу увагу на тому, що допомога не повинна бути виражена тільки матеріально. Ви повинні знати, скільки людей із вашої території мобілізовано, скільки вже повернулися додому, які потреби мають поранені. Проводьте з бійцями творчі зустрічі, запрошуйте їх на культурні заходи, уроки мужності, щоб вони відчували, що вони нам потрібні, - звернувся до керівників територій Костянтин Бриль.

За підсумками обговорення питання члени колегії облдержадміністрації проголосували за проект розпорядження голови ОДА, яким визначено обласний план заходів щодо надання шефської допомоги військовим частинам та перелік закріплення територій за військовими частинами.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market