Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Зараз не той час, щоб економити на заходах безпеки»

19 лютого 2016 - 15:22

Під керівництвом в.о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося засідання обласного оперативного штабу для координації роботи щодо  забезпечення безпеки громадян, захисту об’єктів інфраструктури та своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації. Приводом для термінового зібрання став інцидент із проникненням минулої доби на територію Куйбишевського району двох безпілотників противника.

- Учорашній випадок у Куйбишевському районі свідчить, що терористи можуть проникати на територію області і скидати запалювальні предмети. Враховуючи те, скільки в регіоні небезпечних виробництв, які потенційно можуть стати їхньою ціллю, гостро стоїть питання безпеки населення, насамперед міста Запоріжжя. Аналіз свідчить, що стан безпеки на таких підприємствах не найкращий, багато приписів  не виконуються. Але зараз не той час, коли їх можна ігнорувати й економити на заходах безпеки, - наголосив посадовець.

З доповіддю виступив начальник Головного управління ДСНС у Запорізькій області Олексій Лепський, який повідомив, що на території області функціонує більше тисячі потенційно небезпечних підприємств, з яких 32 – хімічно небезпечні, а 18 з них розташовані у м. Запоріжжі. Таким чином, у разі виникнення загрози надзвичайної ситуації ризику підлягає майже 800 тис. населення міста та прилеглих районів.     

Головний обласний рятувальник також поінформував про результати перевірок деяких підприємств. Так, на ТОВ «Айс-Запоріжжя» та ПАТ «Карлсберг Україна» приписи виконано в межах 70%. Натомість на таких підприємствах як ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» та ДП «Кремнійполімер», які належать до категорії небезпечності першого класу, приписи контролюючих служб із року в рік не виконуються.

У зв’язку з цим члени оперативного штабу заслухали керівників цих підприємств на предмет того, які заходи вони планують вжити для підвищення безпеки. Заслухавши та обговоривши їх доповіді, очільник області доручив керівництву підприємств підготувати листи ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області про допуск до позапланової перевірки, щоб разом із фахівцями  визначити, які додаткові заходи безпеки необхідно вжити.

- Ми не втручаємося у вашу господарську діяльність. Мова йде виключно про безпеку людей. Рятувальники повинні переконатися, що умови зберігання небезпечних речовин не становлять загрози, а якщо потрібно – допоможуть вжити додаткових заходів, - зазначив Костянтин Бриль.

Крім цього, за підсумками засідання надано ще низку доручень. Зокрема, ДП «Кремнійполімер», який користується послугами приватної охорони, має укласти договір з підрозділами Національної поліції щодо озброєної охорони локальних постів зберігання небезпечних речовин;   ПАТ «Карлсберг Україна» - укласти договір на охорону працівниками ДСО; на хімічно небезпечних підприємствах – забезпечити працівників на 100% засобами індивідуального захисту сучасного виробництва на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі