Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Останнє слово щодо водопостачання Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів залишається за місцевими радами

25 березня 2016 - 13:37

Триває системна робота з розв’язання проблем водопостачання населених пунктів Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів. Чергова нарада з цього приводу відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації  (стажування) Володимира Тоцького.

Нагадаємо, у  зв’язку  з тим, що після 01.05.2016 Запорізька міська рада та КП «Водоканал» мають намір не продовжувати договір позики з КП «Облводоканал» та  розірвати договори оренди мереж у м. Вільнянську та смт Новомиколаївка, постала необхідність знайти шляхи подальшого водопостачання цих територій.

Посадовець повідомив, що за результатами попередньої роботи органи місцевого самоврядування у Вільнянському та Запорізькому районах уже провели відповідні консультації з обласною владою та владою міста Запоріжжя щодо подальшої долі водоводу Вільнянск - Новомиколаївка. Наразі остаточного рішення ще не прийнято.

Враховуючи цю ситуацію, а також наближення часу припинення дії попередньої угоди, облдержадміністрація розробила та направила територіям свої пропозиції.

Так, КП «Водоканал» фактично є постачальником послуг з водозабезпечення у Вільнянському та Новомиколаївському районах, а також має  до 2025 року договори оренди водопровідних мереж у м. Вільнянську та смт Новомиколаївка, а водогін Запоріжжя - Вільнянськ - Новомиколаївка перебуває у позичці КП «Водоканал», але термін дії цього договору спливає 1 травня цього року. Тому питання визначення виконавця послуг залишається відкритим.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни