Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя готується приймати найталановитіших юних музикантів України та зарубіжжя

25 березня 2016 - 15:01

Напередодні відкриття  ХVІ Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» традиційно відбулася прес-конференція його організаторів і членів журі, якими незмінно виступають Департамент культури, туризму, національностей та релігій  облдержадміністрації, Управління культури і мистецтв Запорізької міської ради, обласний методичний центр культури і мистецтва, обласна філармонія та обласний благодійний фонд «АККОРД».

За 15 років існування конкурсу-фестивалю його гостями та учасниками стали понад 6 тисяч юних музикантів з Австрії, Білорусі, Вірменії, Грузії, Кореї, Китаю, Росії, Сербії, Чехії, США, Японії, Литви та всіх куточків України.

Особлива роль у проведенні мистецького заходу належить академічному симфонічному оркестру Запорізької обласної філармонії і особисто головному диригенту і художньому керівникові оркестру, народному артисту України В'ячеславу Реді.

- За 15 років близько 400 талановитих юних музикантів мали унікальний шанс виступити в якості соліста з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії. Цього року ще 26 конкурсантів мають таку можливість, - зазначив В'ячеслав Редя.

За словами організаторів конкурсу-фестивалю, незважаючи на складні політичні умови в Україні, росте великий інтерес і бажання молодих музикантів взяти участь у цьому творчому змаганні. За останні два роки збільшилася кількість заявок із західних регіонів України.

- Запорізька земля в цьому році прийме понад 400 учасників з Києва, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Кіровограда, Черкас, Полтави, Львова, Чернівців, Івано-Франківська, Тернополя, Рівного, Луцька, Вінниці, Маріуполя та інших міст і містечок України. Ще 285 учасників представляють Запоріжжя і Запорізьку область. Ми раді, що в цьому році в гості до нашого міста приїдуть митці з Австрії, Литви, Чехії, Японії. Таким чином, у конкурсі візьмуть участь близько 700 молодих виконавців», - повідомила генеральний директор  обласної філармонії Ірина Конарєва.

Цього року до складу журі запрошені віце-президент «EMCY» (асоціація європейського музичного конкурсу для молоді), організатор і член журі багатьох міжнародних конкурсів у Європі, Азії, Північній Америці, Південній Америці Юстас Дварионас (Литва). Така співпраця надає нові можливості, а саме для інтеграції «Акорди Хортиці» в асоціацію європейських музичних конкурсів для молоді. Таким чином запорізький мистецький захід може увійти до трійки найпрестижніших конкурсів України.

Як запевнили в Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, для всіх учасників з інших міст і країн створюються необхідні умови для комфортного перебування в Запоріжжі, надається можливість для репетицій у музичних школах міста, а також належні умови для відпочинку та ознайомлення з  містом.

Відкриття конкурсу-фестивалю «Акорди Хортиці» відбудеться 28 березня у концертному залі ім. М.Глінки. Це буде традиційний концерт академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії під керівництвом головного диригента, народного артиста України В'ячеслава Реді за участю членів журі конкурсу. А ім'я володаря Гран-прі та лауреатів I ступеня у всіх номінаціях конкурсу дізнаємося 1 квітня на церемонії нагородження. Юні таланти отримають дипломи, подарунки, заохочувальні призи та почесне право виступити на гала-концерті.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни