Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Абітурієнти готуються до проходження ЗНО

5 квітня 2016 - 08:40

Абітурієнти готуються до проходження ЗНО

Цього року для вступу до вищого навчального закладу абітурієнти мають подавати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) лише 2016 року. Про це  повідомила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова. 

За її словами, всі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового» бала, отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь у конкурсному відборі при вступі на навчання. 

Проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання заплановано в 13 пунктах, розташованих у семи містах області: Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Енергодарі, Токмаку, Василівні та Пологах. Зокрема, 2 квітня відбулося тестування з української мови і літератури, дев’ятого квітня – з англійської, німецької, іспанської, французької, російської мов, біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії.

На пробне ЗНО зареєструвалися 3288 осіб, з яких 1231 обрав один  предмет, 2057 – два предмети. Найбільше охочих пройти тестування з української мови і літератури – 2850 осіб, з математики - 840, з історії України - 672.

На основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме з п’ятого травня до 10 липня, зареєструвалися 12 тис.  випускників - з української мови і літератури; 8639 – з історії України; 5950  – з математики.

З 19 березня до 20 травня триває реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання учасників антитерористичної операції та осіб, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень і не було можливості здійснити реєстрацію в основний період. Такі особи разом з реєстраційними документами мають також подати заяву щодо надання можливості пройти зовнішнє оцінювання під час додаткової сесії та відповідний підтверджувальний документ.

На сьогодні створено мережу з 44 пунктів ЗНО з основних предметів у семи  містах області, проте не виключена можливість її коригування.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області