Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До здоров’я – через рух

6 квітня 2016 - 15:34

Напередодні Всесвітнього дня здоров’я Управлінням молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації організовано проведення фізкультурно-оздоровчої руханки (зарядки). У легкоатлетичному манежі ПАТ «Запоріжсталь» на захід зібралися майже тисяча учасників - школярі і студенти, представники спортивної громадськості,  трудової молоді, громадських організацій, відомі спортсмени області, а також військовослужбовці  військової частини 3033 Національної гвардії.

Як зазначила начальник Управління Наталія Власова, руханка проводиться вже другий рік. Метою проекту є залучення молоді до активного відпочинку, популяризації здорового способу життя,  налагодження державно-приватного партнерства у реалізації державної молодіжної політики. Крім цього, Президент України підписав Указ від 9 лютого 2016 року № 42/2016 «Про Національну стратегію з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року "Рухова активність - здоровий спосіб життя - здорова нація".

Учасники руханки, насамперед запорізька молодь, продемонстрували його підтримку та практичне виконання. Провели зарядку для них президент Запорізької обласної федерації гімнастики, заслужений тренер України зі спортивної аеробіки Борис Кокарев та майстер спорту зі спортивної аеробіки Світлана Кокарева. До заходу також долучилися видатні запорізькі спортсмени, майстри спорту України міжнародного класу Ганна Гацько-Федусова, Ашот Балабєкян, Богдан Зусько, Семен Ракіта, Станіслав Бондаренко та Максим Данченко. Показові виступи продемонстрували представники обласної федерації ушу, акробатичного колективу «Стронг енд бьюти», обласної федерації дзюдо.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення