Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі учні стануть «єврокомісарами» та «євродепутатами»

7 квітня 2016 - 12:33

Запорізькі учні стануть «єврокомісарами» та «євродепутатами»

За ініціативи громадської організації «Молодь Мелітополя» відбулося засідання оргкомітету з підготовки учнівської конференції на тему «Європейська інтеграція України: відкриті двері для молоді». Вперше в області такий захід проведуть на базі Мелітопольського вищого професійного училища. Організатори хочуть максимально долучити до обговорення євроінтеграційної проблематики учнів із малих міст та сільської місцевості, вихованців інтернатів, юнаків та дівчат, що здобувають робітничі спеціальності.

Офіційний представника НАТО – центру Олександр Лукашенко повідомив, що учні та студенти працюватимуть за трьома секціями:  Європейський парламент, Європейська комісія та Рада Європейського Союзу. Вони розглянуть алгоритм роботи європейських інституцій, послідовність прийняття та погодження рішень на національному та наднаціональному рівнях. Учасники отримають різні завдання:  «депутати» лобіюватимуть інтереси своїх країн та різних соціально-професійних груп, «члени Єврокомісії»  вироблятимуть підзаконні акти та розпорядчі документи, а «лідери держав - членів НАТО» опікуватимуться питаннями безпеки на континенті за умов агресії Російської Федерації проти України.

Радник заступника голови облдержадміністрації Олександр Зубченко запевнив, що обласна влада сприятиме проведенню конференції у рамках програми підтримки інформаційно-просвітницької діяльності громадських організацій. За його словами, під час таких дискусій діти не лише вивчають політичну практику розвинених демократій, але й вчаться переконувати інших, аргументовано доводити свою точку зору, бути толерантними та вміти знаходити компроміси.

Члени оргкомітету визначили порядок проведення конференції, розподіл обов’язків між «керівними органами» євроспільноти, обговорили порядок прийому делегатів. Очікується, що навчатися основам європейської демократії до Мелітополя приїдуть понад 140 дітей із 15 міст та районів  області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович