Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада підтримує відкриття нових об’єктів у рамках проекту «Купуй запорізьке - обирай своє»

8 квітня 2016 - 14:33

Відбулося чергове засідання робочої групи з моніторингу виконання меморандуму між Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою міською радою та місцевими товаровиробниками, учасниками проекту «Купуй запорізьке - обирай своє», який укладено минулого року. У заході, яке провів заступник голови облдержадміністрації (стажування) Володимир Тоцький за участю представників сторін, що підписали меморандум.

Нагадаємо, меморандум підписано минулого року з метою підтримки місцевих товаровиробників та забезпечення населення області продуктами харчування за доступними цінами.

За словами директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Елли Слепян, обласна державна адміністрація виконала всі свої зобов’язання. Так, на сесії  обласної ради прийнято рішення, яким внесено зміни до Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2015-2016 роки стосовно  підтримки місцевих товаровиробників, у тому числі  - учасників «Купуй запорізьке – обирай своє». Зокрема, виділено кошти на створення бази даних підприємств малого і середнього бізнесу, які готові виходити на зовнішні ринки, та на забезпечення інформаційної підтримки реалізації проекту «Купуй запорізьке – обирай своє».

На сьогодні в Запоріжжі виділено 190 місць для розміщення об’єктів фірмової торгівлі та видано 157 паспортів прив’язки, встановлено більше 60 кіосків. Водночас рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради призупинена видача нових паспортів прив’язки у зв’язку з проведенням інвентаризації існуючих тимчасових споруд.

Учасники робочої групи підтримали пропозицію Володимира Тоцького, який рекомендував Запорізькій міській раді, в першу чергу, перевірити відповідність розміщення об'єктів проекту «Купуй  запорізьке – обирай своє» комплексній схемі міста. За словами посадовця, це сприятиме відкриттю нових кіосків фірмової торгівлі в найкоротші терміни.

Також було розглянуто проблемне питання щодо прискорення підключення об’єктів фірмової торгівлі до електропостачання. Представник ВАТ «Запоріжжяобленерго» запевнив, що в рамках чинного законодавства підприємство буде всебічно сприяти  прискоренню проходження цієї  процедури.

 Підсумовуючи засідання робочої групи, Володимир Тоцький  наголосив на тому, що обласна влада завжди йде назустріч бізнесу,  у тому числі місцевим товаровиробникам, та виконує  взяті на себе зобов’язання стосовно виконання меморандуму.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя