Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для громадян розширюються можливості отримання правової допомоги

12 квітня 2016 - 10:49

Для громадян розширюються можливості отримання правової допомоги

Основні аспекти надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги роз’яснили на прес-конференції  начальник Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Андрій Данов, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Запорізькій області Павло Наливайко, начальник відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Марина Кришталь та заступник начальника відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Наталія Коваленко.

Фахівці ознайомили з ситуацією, що склалася навколо надання первинної та вторинної допомоги в Запорізькій області. Так, незважаючи на постійне інформування в місцевих ЗМІ,  регулярні звернення до самих громадян у рамках вуличного інформування,  шляхом проведення флешмобів, у запоріжців до цього часу виникає безліч запитань з цього приводу. Тож фахівці пояснили механізм надання та отримання правової допомоги у регіоні.

Крім того, було приділено увагу  питанню обрання оптимальної форми взаємодії Центру з органами місцевого самоврядування. Зараз триває процес реформування органів управління юстиції,  тому для вдосконалення системи надання безоплатної правової допомоги в містах України створюються понад 400 бюро правової допомоги в місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які забезпечуватимуть громадян правовим захистом та надаватимуть доступ до он-лайн послуг Міністерства юстиції. У новостворених бюро громадянам надаватимуть безоплатну правову допомогу:  первинну (юридичні роз’яснення та консультації) та вторинну (адвоката за рахунок держави для соціально незахищених верств населення). Таку роботу вже проводять у центрах надання правової допомоги, але бюро будуть створені в кожному районі, що дозволить значно розширити доступ громадян до правової допомоги. Крім цього, тут же, у бюро, ті жителі, які не мають доступу до Інтернету, зможуть скористатися перевагами онлайн-послуг – працівник бюро допоможе отримати ту чи іншу довідку, подати заяву тощо.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни