Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область вже розпочала підготовку до нового опалювального сезону

14 квітня 2016 - 14:43

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України України В’ячеслав Негода провів всеукраїнську селекторну нараду з підбиття підсумків проходження опалювального сезону 2015/2016 року та визначення завдань з підготовки до наступного опалювального сезону, стану розрахунків за природний газ, теплову енергію та фінансування пільг і житлових субсидій. Запорізьку область представляли заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та заступник голови облдержадміністрації (стажування) Володимир Тоцький. 

За словами урядовця, опалювальний сезон пройшов на належному рівні, всі поставлені завдання були виконані. Проте були й аварійні ситуації, але вони швидко ліквідовувалися на професійному рівні, і це заслуга керівників областей і міст. Водночас, проблемною залишаються борги населення за послуги ЖКГ, які за станом на перше березня складають більше 12 млрд. грн., та низький рівень розрахунків населення за спожиті житлово-комунальні послуги.

Як повідомив Володимир Тоцький, у Запорізькій області опалювальний сезон 2015/2016 пройшов у штатному режимі, надзвичайних подій  не було. Разом з цим, існує заборгованість за спожитий природний газ у розмірі близько одного мільярда гривень. Ця сума формувалася не один рік, проте завдяки проведеній роботі облдержадміністрацією та районними адміністраціями рівень розрахунків досягнув понад 92%. Але НАК «Нафтогаз України» частину сплачених коштів зарахував у рахунок боргів минулих періодів, тому цей показник дещо погіршився.

- Ситуація, що склалася з розрахунками підприємств та установ області перед НАК «Нафтогаз України», зумовлена зростанням заборгованості всіх категорій споживачів перед теплопостачальними підприємствами. Так, рівень розрахунків за теплопостачання складає 68,4%. При цьому значна частина заборгованості, яка формувалася протягом декількох років, припадає на населення. Облдержадміністрацією спільно з місцевими органами влади, а також теплопостачальними підприємствами здійснюються всі можливі заходи для погашення  заборгованості. А саме – посилення претензійної діяльності підприємств, проведення роз’яснювальної роботи серед населення та інших категорій споживачів щодо необхідності погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги, оформлення пільг та субсидій, підписання договорів про реструктуризацію боргів, тощо, - наголосив Володимир Тоцький.

За словами посадовця, область вже розпочала роботу з підготовки до опалювального сезону 2016/2017 року.

 

Управління у справах преси та інформації

 

 

 

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області