Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Баянне коло на Запоріжжі» об’єднало музикантів різного віку

18 квітня 2016 - 15:08

«Баянне коло на Запоріжжі» об’єднало музикантів різного віку

Баянна школа Запоріжжя вважається кращою в Україні. Саме тому місто було обрано для проведення  першого Всеукраїнського конкурсу баяністів і акордеоністів «Баянне коло на Запоріжжі». За повідомленням Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, у мистецьких змаганнях  взяли участь понад 100 виконавців з усієї України. Вік учасників не обмежували – свій талант гри на баяні та акордеоні змогли продемонструвати як зовсім юні учні музичних шкіл, коледжів, консерваторій, музичних академій, так і концертні виконавці і викладачі.

-  Це додало нашому конкурсу пікантності, адже позмагатися у виконавській майстерності і показати себе могли всі бажаючі, незважаючи на  вік, - зазначив директор Запорізького музичного училища імені П. Майбороди Сергій Пелюк. – Сам конкурс має на меті виявлення обдарованих дітей та молоді, надання можливості для творчого самовиявлення та творчої досконалості, знайомство з видатними діячами мистецтв України, популяризацію різноманітних виконавських шкіл академічного баянно-акордеонного виконавства, розповсюдження педагогічного досвіду, подальшого розвитку  баянно-акордеонного мистецтва в Україні. Такий грандіозний форум баяністів і акордеоністів проходить у нашому місті вперше, і він дозволяє жителям нашого регіону почути, як звучить сучасний інструмент, а журі конкурсу – визначити найсильніших і наймайстерніших у цьому музично-інструментальному жанрі.

Справжньою окрасою музичного свята став виступ відомого запорізького квінтету «Містерія» під керівництвом Сергія Пелюка.

До складу журі увійшли відомі  виконавці і педагоги – представники баянно-акордеонної творчості. В їх числі – професори, заслужені діячі мистецтв, члени Національної спілки композиторів, народні артисти України, провідні викладачі Київської, Харківської, Львівської консерваторій.

Варто додати, що нещодавно в Луцьку на восьмому Міжнародному музичному конкурсі лауреатами першого і другого місць стали студенти Запорізького музучилища Михайло Передерій і Дмитро Шаламов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів