Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До опрацювання стратегії розвитку культури запрошують широку громадськість

19 квітня 2016 - 15:18

До опрацювання стратегії розвитку культури  запрошують широку громадськість

Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації проводить громадські слухання стосовно внесення змін до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2020 року в частині розвитку культури.

З такою ініціативою виступили Асамблея діячів культури Запоріжжя та комітет з питань культури і мистецтва, туризму, козацтва, національностей, релігії та духовного виховання громадської ради при  облдержадміністрації.

Як пояснили в Департаменті, у результаті залучення до опрацювання стратегії широких кіл культурно-мистецької спільноти розраховують на додаткові можливості для розвитку культури та креативних індустрій, упровадження у роботу закладів культури нових організаційних, технологічних ресурсів та маркетингових технологій; підвищення економічної самодостатності закладів культури; забезпечення доступності культурних благ для різних верств населення, особливо у сільській місцевості; активізацію інвестиційної діяльності у сфері культури, у т.ч. на основі державно-приватного партнерства; забезпечення економічного, соціального та гуманітарного розвитку за рахунок створення креативного середовища і розкриття потенціалу творчих особистостей; зростання конкурентоспроможності регіонального культурного продукту та закладів культури; збільшення кількості та підвищення якості проведення культурних заходів у регіоні.

Всі попередні матеріали для надання пропозицій та висловлювання думки викладені на офіційній сторінці громадських слухань за адресою https://www.facebook.com/Strategy2020/ та продубльовані на офіційних сайтах виконавчих органів обласного центру та районів. Інформація про додаткові публічні заходи буде розміщена за рішенням робочої групи на  офіційній сторінці громадських слухань за адресою https://www.facebook.com/Strategy2020/.

Для участі в обговоренні необхідно зареєструватись до 12 травня через форму «Пропозиції та зауваження учасника громадських слухань стосовно погодження тексту змін до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2020 в частині розвитку культури», розміщеній на офіційній сторінці слухань https://www.facebook.com/Strategy2020/, чи надати пропозиції до 12 травня письмово на контакти робочої групи strategy2020gs@gmail.com, пр. Соборний, 164, робоча група з проведення громадських слухань змін до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області в частині розвитку культури.

 Підсумкова презентація всіх пропозицій та слухання відбудуться 12 травня 2016 року о 12 годині у  залі 200 Запорізької обласної ради. Запрошення отримають всі зареєстровані згідно з формою «Пропозиції та зауваження учасника громадських слухань стосовно погодження тексту змін до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2020 в частині розвитку культури», розміщеній на офіційній сторінці слухань https://www.facebook.com/Strategy2020/. Акредитація представників засобів масової інформації та реєстрація учасників можлива попередньо за контактами робочої групи.

Консультації з питання, що винесено на публічне громадське обговорення, надаються за адресою:

- пр. Соборний, 164, к. 658, Департамент культури, туризму, національностей та релігій;

- пр.Соборний, 142, Арт-простір;

- за  телефонами членів робочої групи – 0505009731 Швець Володимир, 0958392388 Васильєв Денис.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також