Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний шпиталь для ветеранів планують розширити вдвічі

5 травня 2016 - 13:00

З нагоди відзначення Дня пам'яті, примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Європі голова облдержадміністрації Костянтин Бриль відвідав ветеранів Другої світової війни, які перебувають на лікуванні в обласному шпиталі «Великий Луг».

Як повідомила головний лікар закладу Тетяна Ярмощук,  у структурі госпіталю розгорнуто  110 ліжок, які жодного дня не залишаються вільними. Сьогодні тут функціонують три відділення: терапевтичне - на 50 ліжок, кардіологічне і неврологічне - по 30 ліжок, у тому числі БІТ -  на шість ліжок, клініко-діагностична лабораторія, приймальне відділення та рентгенологічний кабінет. Пацієнти знаходяться у двохмістних комфортабельних палатах, оснащених меблями, телевізором, холодильником, душем, умивальником і санвузлом.

Напередодні свят ветеранів також привітали заступник голови облради Владислав Марченко, голова обласної ради ветеранів Іван Солодовник, голова обласної організації Товариства Червоного Хреста Костянтин Сілін та учасник Великої Вітчизняної війни Олена Коцур. А обласний центр патріотичного виховання молоді влаштував для присутніх святковий концерт.

Від облдержадміністрації кожному пацієнту шпиталю було вручено святковий подарунок.  Костянтин Бриль звернувся до ветеранів зі словами подяки за їхній подвиг.

- Мабуть, у кожну українську сім’ю своїм лихим оком зазирнули війна і смерть. І ми маємо пам’ятати ті страшні часи і дякувати вам за перемогу. Адже на вашу долю випала не тільки війна, а й відбудова країни та виховання дітей після неї. І сьогодні ми з радістю та вдячністю дивимося в очі ветеранам. Обласна влада приділяє чималу увагу нашим переможцям, проте ми розуміємо, що цього завжди недостатньо. Наприклад, у цьому шпиталі всього 110 ліжко-місць і заклад потрібно розширювати хоча би до 250. Адже в нашому регіоні кількість демобілізованих  воїнів АТО - близько 5 тисяч. Кожному з них потрібно також приділити увагу,  адже й вони потребують медичної допомоги та реабілітації. Відповідно, найближчим часом ми поставимо це питання перед Кабінетом Міністрів України, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»