Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Благодійний телемарафон «Пам’ять» зібрав понад 900 тис. грн. для ветеранів та бійців АТО

5 травня 2016 - 15:10

Сьогодні в Запорізькому академічному музично-драматичному театрі ім. В. Г. Магара відбувся обласний благодійний телемарафон «Пам'ять», присвячений 71-й річниці Перемоги над нацизмом в Європі. Ця акція, що не має аналогів в Україні, ініційована обласною громадською організацією ветеранів і підтримана облдержадміністрацією та обласною радою, проводиться 17-й рік поспіль. Цього року на телемарафон були запрошені ветерані війни та учасники АТО, члени сімей загиблих на війні.

За словами організаторів, благодійні внески, що надійшли на рахунок телемарафону, будуть спрямовані виключно на надання адресної допомоги ветеранам війни, дітям війни, учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих.

Сертифікат на 100 тисяч гривень від імені Запорізької облдержадміністрації до фонду телемарафона передав керівник регіону Костянтин Бриль. Крім цього, він також зробив пожертвування особисто від себе.

Загалом під час телемарафону зібрано 911 тис. грн.. У благодійній акції взяли участь підприємства та жителі Запорізької області.

До героїв свята – ветеранів війни та бійців АТО зі словами подяки звернувся голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Ваше покоління, покоління героїв та ветеранів війни, багато чого витримало. Ви пройшли війну, вибороли перемогу, а потім відбудовували промисловість та підіймали дітей. У вас є чому вчитися. Я ніколи не думав, що нашому поколінню теж доведеться тримати зброю. Сподіваюся, що вам, ветеранам, не буде соромно за сучасних героїв, адже перемога буде обов’язково за нами. Ветерани, ваш подвиг непідвладний часу і є прикладом для наслідування нинішнім поколінням захисників України, які з честю продовжують героїчні традиції. Сподіваюсь, що наші внуки не застануть цієї війни. Ми в неоплатному боргу перед тими, хто ціною власного життя в роки Другої світової війни здобув наше право на свободу та майбутнє. Також ми низько вклоняємося воїнам Збройних Сил України, бійцям Національної гвардії, добровольцям, які загинули за Україну.  Сьогодні ми стали свідками справжньої династії захисників, це міцне єднання поколінь справжніх героїв. Усі зібрані кошти обов’язково дійдуть до своїх адресатів, - наголосив Костянтин Бриль.

Також очільник регіону презентував книгу, в якій зібрані життєві історії  та подвиги всіх загиблих запорізьких бійців. Автор видання - Олена Пестрикова - отримала медаль за вагомий внесок у розвиток Запорізького краю.

Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих воїнів  хвилиною мовчання.

Продовжилися урочистості святковим концертом та переглядом кадрів про нелегкі фронтові дороги Другої світової та сьогоднішні бойові будні сучасних захисників

Збір коштів до фонду телемарафону «Пам’ять» триватиме до 22 червня, приєднатися до надання допомоги можуть всі небайдужі. Нагадаємо, торік телемарафон зібрав майже мільйон гривень благодійних внесків.



Управління у справах преси та інформації

 

 

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь