Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародні організації допомагають уникати насильства в сім’ях переселенців та учасників АТО

10 травня 2016 - 14:10

Міжнародні організації допомагають уникати насильства в сім’ях переселенців та учасників АТО

Фондом народонаселення ООН (ЮНФПА) за підтримки Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації у рамках проекту «Передача функцій саб-кластеру з питань гендерно обумовленого насильства в Україні» була проведена чергова зустріч саб–кластеру. Захід присвячений  питанню подолання гендерно обумовленого насильства в Запорізькій області, на якому учасники обговорили та визначили існуючі проблеми та шляхи їх розв’язання.

Як зазначили в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, як правило в умовах конфлікту найбільш уразливі групи населення – дівчата та жінки. Тому  на фоні конфлікту цей проект є надзвичайно важливим, особливо для консолідації зусиль різних партнерів. 

Координатор проектів «Єдність за майбутнє» Ія Ланіна презентувала буклет «Підвищення якості надання соціально-психологічної допомоги та відпрацювання системи перенаправлень для внутрішньо переміщених осіб, які потребують допомоги  в кризовій ситуації», який був розроблений спільно з Департаментом соціального захисту населення, Службою у справах дітей облдержадміністрації, обласним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, співробітниками та волонтерами організації Save the Children.

Учасники зустрічі також обговорили спільний план дій щодо передачі функцій саб-кластеру з питань гендерно обумовленого насильства   органам виконавчої влади, громадським організаціям, соціальним службам на місцях. Завдяки спільним діям очікується  покращення механізму взаємодії структур, відповідальних  за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї. Також у рамках саб-кластеру було опрацьовано питання щодо покращення соціально-психологічної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, у тому числі  внутрішньо переміщених осіб та сімей, які родичі яких брали участь у антитерористичній операції.

Довідково: В Запорізькій області за 2015 рік зафіксовано 5019 повідомлень про вчинення насильства в сім’ї. Особам, які постраждали від насильства в сім’ї (у тому числі з дітьми),  надає послуги Запорізький обласний центр соціально – психологічної допомоги, основним завданням якого є надання невідкладної комплексної допомоги (психологічної, соціально – побутової, соціально – педагогічної, соціально – медичної, інформаційної, юридичної) особам, які постраждали від насильства в сім’ї. Закладом за минулий рік допомогу надано 251 особі. Допомога в наданні соціальних послуг здійснювалась як в умовах цілодобового стаціонару (40 осіб), так і в денному стаціонарі (без забезпечення притулку).



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами