Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Марина Порошенко презентувала в Запоріжжі програму розвитку інклюзивної освіти

17 травня 2016 - 12:57

Сьогодні в Запоріжжі перебуває Марина Порошенко. Головна мета приїзду першої леді – участь у тренінгу з проблем упровадження інклюзивного навчання у закладах освіти області, який проводиться в Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії. У заході також взяли участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, голова обласної ради Григорій Самардак, керівники органів управління освітою та директори шкіл.

У Запорізькій області 2016 рік оголошено Роком дитини з особливими потребами. Відповідно під час тренінгу учасники обговорили питання впровадження інклюзії, а також навчання педагогів у сфері впровадження такої освіти. Перспективи та проблемні питання освітянам роз’яснювали кваліфіковані тренери Інна Луценко, Леся Миськів та Лариса Шевчук.

Як пояснили наставники, інклюзивна освіта дозволить дітям з особливими потребами навчатись у звичайних класах. Для цього у навчальних закладах планується ввести додаткові посади соціальних педагогів, дефектологів, логопедів та інших фахівців.

Як зазначила під час свого виступу Марина Порошенко, перші такі тренінги з інклюзивної освіти минулого тижня були проведені у Вінниці. І до кінця травня цей досвід пошириться не тільки в Запорізькій, а й у Харківській, Житомирській та Київській областях.

- Мені надзвичайно приємно бути в компанії однодумців. Разом з вами ми сьогодні робимо надзвичайно важливу справу. В першу чергу хочу висловити подяку нашим наставникам, які сьогодні поділяться з вами своїм досвідом. Упевнена, всі отримані сьогодні знання обов’язково стануть вам у нагоді. І нашою дружньою українською родиною ми зробимо все, аби якнайшвидше і якісніше соціалізувати наших дітей з особливими потребами, - наголосила Марина Порошенко.

У свою чергу, Костянтин Бриль підкреслив важливість упровадження інклюзії в запорізьких школах.

- Якщо Господь обділив дитину в чомусь одному, він одночасно нагородив її якимись іншими особливими талантами. Отже, головне завдання педагогів - виявити ці здібності та розвинути їх. Наші діти мають розвиватися в соціумі, завдяки цьому вони стануть гідними членами суспільства. Ми разом ідемо до Європи, тож подібні цінності нам є набагато ближчими, ніж ті, що нав’язуються зі Сходу, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби