Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Об’єднані територіальні громади підготували проекти на фінансування за кошти субвенції

17 травня 2016 - 15:27

Стан підготовки проектних заявок розглянуто на засіданні комісії з підготовки висновків щодо проектних заявок на проекти, які фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, яке провела заступник голови – керівник апарату  обласної державної адміністрації, заступник голови комісії Зінаїда Бойко.

З державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаним територіальним громадам Запорізької області виділено кошти у розмірі 46553 тис. грн.

- Розпорядженням голови облдержадміністрації створено комісію з підготовки висновків щодо проектних заявок. Більшість областей працюють більш активно, ніж Запорізька область. Це обумовлено тим, що ми чекали роз’яснень, яким чином правильно оформляти проектні заявки, тому у нас виникла певна затримка в роботі. Наразі наша задача – розглянути всі пропозиції, які надають об’єднані територіальні громади. Але вони повинні відповідати вимогам, щоб заявки були оформлені, отримали позитивну оцінку та фінансування, - зазначила Зінаїда Бойко.

Наразі до обласної державної адміністрації для надання висновків надійшло 12 проектних заяв від територіальних громад. Зокрема, Комиш-Зорянська селищна територіальна громада Куйбишевського району надала п’ять  проектних заявок, Веселівська громада – одну, Берестівська громада Бердянського району підготувала три проекти, Преображенська громада Оріхівського району – три та Смирновська громада Куйбишевського району – один проект.

- По всіх заявках ми повинні надати висновки. Всі проекти мають відповідати соціально-економічній програмі розвитку територіальної громади, включати в себе розвиток інфраструктури, а також бути інформаційно наповненими, - пояснив начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр  Билим.

Підбиваючи підсумки, Зінаїда Бойко наголосила, що всі виявлені недоліки необхідно виправити в найкоротший термін – протягом тижня. Також проектні заявки вимагають публічності, обговорення, підтримки громади. На сьогодні громади знаходяться в процесі подачі інших заявок на розгляд. Посадовець також зазначила, що ці питання актуальні та важливі для всієї області,  тож облдержадміністрація допомагає об’єднаним громадам у підготовці проектних заявок і тримає це питання на контролі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі