Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Через погодні умови в області ще триває посівна кампанія

25 травня 2016 - 08:43

Через погодні умови в області ще триває посівна кампанія

Під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового відбулася всеукраїнська відеоконференція з виростанням програми Skype з питань завершення посівної кампанії, догляду за посівами сільськогосподарських культур та підготовки областей до участі в агропромисловій виставці «Агро-2016». У запорізькій студії працював заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Олександр Ясинецький.

Посадовець повідомив, що в Запорізькій області зливові дощі різної інтенсивності призвели до затримки завершення посівної кампанії. Тому сівба пізніх сільськогосподарських культур у господарствах області наразі триває.

Ярі зернові та зернобобові культури посіяно на площі 818 тис. га або 89% до прогнозу, у тому числі: ранні ярі зернові - на площі 195 тис. га або 98% (ячменю – 152 тис. га або 94%, гороху – 38 тис. га або 128%);  кукурудза на зерно - на площі 42 тис. га або 85% до прогнозу; гречка – на 1,16 тис. га або 88%; просо – на 10,8 тис. га або 50%. Соняшник посіяно на площі 489 тис. га або 92% ; сою – на площі 12,8 тис. га 107% .

Погодні умови та дощова погода сприяють інтенсивному розвитку хвороб, шкідників і росту бур`янів. Тому господарства активно здійснюють хімічний захист сільськогосподарських культур. Захисні заходи проти бур`янів проведено на площі  1300 га, проти шкідників - на 80,4 тис.га, проти хвороб – 127 тис. га.

Враховуючи дійсний стан посівів, теплозабезпеченість періоду, очікувані погодні умови у червні та  агрометеорологічні розрахунки, зерно озимої пшениці досягне молочної стиглості на 1-3 тижні  раніше звичайних строків – 06-10 червня, а воскової стиглості - вже  20-24 червня, що теж на 1-2 тижні раніше звичайного.

Окрім цього, учасники наради обговорили питання підготовки експозицій виробників експортно орієнтованої та інвестиційно привабливої агропромислової продукції у роботі XXVIII Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2016», яка відбудеться 8-11 червня 2016 року в місті Києві.

У Запорізькій області на участь у відповідних заходах надали згоду понад 20 підприємств харчової та переробної промисловості, а також виробники сільськогосподарської техніки і наукові заклади.

Організаційний комітет з питань підготовки обласної експозиції та організації виставки  обговорив з керівниками зацікавлених підприємств, які планують взяти участь у виставці «Агро–2016», номенклатуру продукції і товарів, які вони демонструватимуть, матеріалів для наповнення експозиції  з використанням друкованих та відеоматеріалів, які  висвітлюють пріоритети діяльності агропромислового комплексу області.

 

Управління у справах преси та інформації

 

 

 

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія