Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні рятувальники змагалися за почесне право представляти область на Всеукраїнському фестивалі Дружин юних пожежних

25 травня 2016 - 10:02

Завершився обласний етап ХХІІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних, організований  Головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Запорізькій області, Департаментом освіти і науки обласної державної адміністрації та  Добровільним пожежним товариством.

У цьому році на обласний рівень вийшли сім команд, які стали кращими у районному та зональному турах. Це команди навчально-виховного комплексу № 88 м. Запоріжжя «Щит»,  Запорізького НВК № 15 «Лицарі вогню»,  Гуляйпільської спеціалізованої загальноосвітньої школи  «101», Енергодарської загальноосвітньої школи № 2 «Фітіль», Мелітопольської гімназії № 19 «СКС», Чернігівської спеціалізованої школи «Надія» та НВК №1 м. Бердянськ «Сигнал».

Юні рятувальники змагалися у конкурсах «Візитка», «Домашнє завдання», «Безпечна прогулянка», у якій на юних рятувальників чекало кілька секцій: «Рятувальна мотузка», «Медичний», «Гриби», «Влучний ствольник», «Рятування потопаючого». Останнім конкурсом став «Плакат соціальної реклами», який розкрив художні таланти учасників усіх команд у цьому напрямку - вони представляли власноруч створені плакати на тематику безпеки життєдіяльності.

Під час  змагальних етапів діти втілювали свої оригінальні ідеї, продемонстрували артистизм, відмінну фізичну підготовку, знання з курсу основ здоров’я,  вміння імпровізувати.

Спостерігаючи за розмаїттям виступів команд, важко було передбачити, яким буде фінал, оскільки учасники показали високий рівень підготовки і намагалися якнайкраще представити свій район, навчальний заклад, команду.

Враховуючи 30-річчя Чорнобильської трагедії, команди не залишилися осторонь цієї теми і зробили постановки, в яких вшанували героїв, які ціною власного життя врятували планету від  радіаційної загрози.

Момент оголошення переможців був найбільш хвилюючим, адже глядачі і самі учасники до останнього не знали, хто виявиться кращим з кращих.

Цього року перемогу вибороли представники запорізької команди «Лицарі вогню» – учні загальноосвітньої школи № 15, другою стала команда «Щит» НВК № 88 м. Запоріжжя. Почесне третє місце посіла команда «Фітіль» загальноосвітньої школи № 2 міста Енергодар.

- Незважаючи на те, яке життєве покликання обере кожен із вас, знання основ безпеки життєдіяльності – це те, що залишається назавжди. Це той багаж, який ніколи не буде зайвим,  допоможе вам уникнути лиха, і можливо, навіть, врятувати не одне життя. Створюйте власну територію безпеки і діліться набутими знаннями з оточуючими. Тільки разом ми зробимо наше життя безпечним, а країну – щасливою, - звернулася до учасників начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Запорізькій області підполковник служби цивільного захисту Юлія Баришева.

Переможці обласного етапу фестивалю представлять Запорізьку область на всеукраїнському рівні.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія