Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасники АТО та члени їх сімей можуть звертатися за безкоштовною правовою допомогою

7 червня 2016 - 13:23

Підписано Меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією, обласним центром надання допомоги учасникам АТО і обласним центром первинної правової допомоги. Це дозволить більш ефективно, зручно та швидко надавати правову допомогу бійцям, які повернулися із зони проведення антитерористичної операції, та членам їх сімей.

- На жаль,  сьогодні існує багато проблемних питань у наших захисників, які повертаються із зони АТО. Вже демобілізовано понад 6 тисяч запорізьких бійців, і вони стикаються з різними проблемами чи питаннями. Часто вони звертаються до Центру за правовою допомогою. Щоб ми могли надавати необхідну та якісну допомогу не тільки в Запоріжжі, а й у всіх містах та районах області, необхідно консолідувати зусилля. Наразі в регіоні працює чотири центри правової допомоги – два в Запоріжжі та по одному в Бердянську та Мелітополі, - зазначила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

За словами директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Павла Наливайка, всі питання,  пов’язані з порушенням прав, потрібно вирішувати виключно у правовому полі. За необхідності для бійця АТО буде надаватися адвокат, який захищатиме його інтереси в суді, а також під час досудового слідства.

- Держава взяла на себе певні зобов’язання щодо допомоги учасникам АТО. Ми повинні у максимально стислі терміни  розв’язувати  проблеми, надавати консультації, здійснювати супровід. На безоплатну правову допомогу мають право не лише захисники, а також і члени їх родин, - підкреслив Павло Наливайко.

Як зазначив керівник Центру допомоги учасникам антитерористичної операції при облдержадміністрації Олексій Сквордяков, учасники АТО найчастіше звертаються з питаннями щодо отримання статусу учасника бойових дій, постановки на квартирний облік, виділення земельної ділянки, оздоровлення, медичного забезпечення, реабілітації, пільг та харчування дітей у дошкільних і шкільних закладах. 

- Наші хлопці захищали нас на передовій, а тепер, коли вони повернулися додому, наша головна задача – захищати їх інтереси та права, - підкреслив Олексій Сквордяков.

Довідково: Центри правової допомоги в Запорізькій області: Регіональний центр – м. Запоріжжя, пр. Соборний 77, поверх 8, тел. (061) 224-44-50. Перший Запорізький місцевий центр – пр. Соборний 77, поверх 2, тел. (061) 764-60-77. Другий Запорізький місцевий центр – майдан Профспілок 5, каб. 114, тел. (061) 239-07-07. Мелітопольський місцевий центр – вул. Леніна 109, тел. (0619) 44-88-10. Бердянський місцевий центр – вул. Свободи 115\8 1-й поверх, тел. (06153) 4-89-43. Єдиний номер системи гарячої лінії безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес