Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Дубовий гай» опинився під прискіпливою увагою Антикорупційної комісії

7 червня 2016 - 16:25

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося чергове засідання Антикорупційної комісії при ОДА. Цього разу темою обговорення стали численні звернення запоріжців, стосовно порушень, зафіксованих у КП ЦПКВ «Дубовий гай».

Зі своїми скаргами городяни звертались до депутатів запорізької міськради, а також безпосередньо до очільника регіону, коли той відвідав Свято сім’ї, що проходило в центральному парку Запоріжжя. Головні питання стосувались вирубки дерев поблизу ресторану «Санрайз»; руху автомобілів територією парку; упереджений підхід при роботі КП з приватними підприємцями, які ведуть діяльність на території парку, а також самовільне облаштування нових об'єктів при відсутності затвердженого генерального плану «Дубового гаю».

Як пояснив директор комунального підприємства Олег Комаренко, парк був створений ще в 1959 році. З тих пір його облаштування проводилось лише частково. Цього року міська влада звернула увагу на необхідність приведення однієї з центральних зон відпочинку Запоріжжя до ладу. Насамперед було проведено оцінку парку кількома комісіями, що знайшли тут понад 170 порушень та зауважень. Проте, головною проблемою, що постала перед новим керівництвом, стала відсутність технічної документації та генерального плану «Дубового гаю». Тож нині розробляється концепція майбутнього плану центрального парку, яку влада міста планує обговорити із запорізькою громадою і лише після цього будь-які зміни будуть втілюватись у життя.

Зі своєї сторони Костянтин Бриль підкреслив, що влада регіону має наміри зменшити соціальну напругу та звертатиме увагу на те, що відбувається у головному парку обласного центру.

- Ми за те, аби підтримувати малий та середній бізнес на території «Дубового гаю». Проте вони мають працювати у рівних умовах та робити свій інвестиційний внесок у розвиток парку. Соціальне навантаження на бізнес дозволить нам створити нові пішохідні доріжки, освітлення та інші заходи на користь громади, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

На останок члени комісії зазначили важливість розгляду всіх проблемних питань лише в правовому полі. А також наголосили, що будуть прискіпливо стежити за тим скільки нині землі знаходиться у власності комунального підприємства і чи не зменшиться її кількість після проведення інвентаризації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області