Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кожне рішення влади – це черговий крок на шляху розв'язання регіональних проблем

31 травня 2007 - 16:18

В облдержадміністрації на зустрічі керівництва області з представниками Міжнародного трейд-клубу йшлося про перспективи співробітництва та ефективний розвиток інвестиційних проектів, спрямованих на вирішення проблем регіону.

У заході взяли участь заступники голови ОДА Володимир Кальцев, Геннадій Фукс, Валерій Черкаска, перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков, заступник голови облради Леонід Анісімов, керівники управлінь і структурних підрозділів ОДА, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, президент ЗОСПП «Потенціал» Петро Ванат. Міжнародний трейд-клуб представляли віце-президент трейд-клубу, радник посольства Естонії Парбо Юшневич, секретар трейд-клубу, начальник управління Міністерства економіки України Валерій Балясний, член правління трейд-клубу, радник посольства Болгарії Ільян Костов та інші - всього близько 40 осіб.

Міжнародний трейд-клуб, створений за сприяння та підтримки Мінекономіки України, об'єднує співробітників з торгово-економічних питань майже 60 посольств іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні. Ця організація доклала чимало зусиль, щоб Україна була визнана світовою спільнотою країною з ринковою економікою, і продовжує сприяти розвитку її торговельно-економічних зв'язків з іншими державами.

Нинішній візит учасників трейд-клубу до Запорізького краю має на меті ознайомлення іноземних дипломатів з економічним потенціалом регіону, окремих промислових підприємств, сприяння у залученні інвестицій, встановлення ділових контактів між запорізькими та іноземними підприємцями.

Заступник голови ОДА Володимир Кальцев щиро привітав гостей від імені Євгена Червоненка та Олександра Нефьодова, які не змогли взяти участь у заході через термінове відрядження до столиці. Він дав докладну характеристику соціальним і економічним досягненням регіону. Разом з тим, посадовець озвучив ряд проблем, у вирішенні яких велику надію покладає на залучення іноземних інвестицій.

- Завдання місцевої влади - розробити і впроваджувати ефективну стратегію регіонального розвитку, - зазначив заступник голови ОДА.- З повною відповідальністю ми розуміємо, що кожне рішення влади має стати ще одним кроком на шляху розв ' язання соціально-економічних регіональних проблем. Приймаючи рішення про активізацію співпраці з Міжнародним трейд-клубом, ми з великою надією очікуємо притоку нових іноземних інвестицій, з допомогою яких на нашій території впроваджуватимуться новітні технології, відкриватимуться нові підприємства, створюватимуться додаткові робочі місця тощо.

Згідно з планом роботи у Запоріжжі представники Міжнародного трейд-клубу візьмуть участь у ряді заходів, організованих Запорізькою торгово-промисловою палатою, відвідають 15-у ювілейну Міжнародну виставку «Машинобудування Металургія – 2007», ознайомляться з підприємствами ЗАТ «ЗАЗ», ТОВ «Ольф», ВАТ «Мелітопольська трикотажна фабрика», Мелітопольський завод «Продмаш» та іншими.

 

 

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області