Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Переселенцям у місячний термін буде поновлено виплату соціальної допомоги

17 червня 2016 - 11:42

Про це було оголошено під час селекторної наради, яка відбулася під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка з керівниками областей з питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.  Запорізьку область представляли  заступник голови-керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко, фахівці Департаменту соціального захисту населення, пенсійного фонду.

- Надання допомоги внутрішньо переміщеним особам – одне з ключових питань, це необхідна умова реалізації прав та свобод цих громадян. Головне наше завдання – щоб кошти з державного бюджету були спрямовані виключно на виплати справжнім переселенцям, яким дуже потрібна ця допомога. На жаль, є факти, які свідчать, що допомогу отримують люди, які по факту не є внутрішньо переміщеними особами. Тому Кабінет Міністрів у двох постановах вимагає контролювати соціальні виплати, а наша задача – максимально швидко та ефективно зробити так, що цей механізм запрацював та питання призначення чи відновлення виплат були вирішені. Справжнім переселенцям немає чого турбуватися, всі їх права будуть захищені, - наголосив Павло Розенко.

За  словами урядовця, у цій процедурі нема на меті перевіряти штамп прописки людей, а треба зробити фізичну ідентифікацію особи за місцем її реального проживання. В результаті такого обстеження можна одразу вирішити не тільки питання поновлення соціальної допомоги, а й при необхідності - поліпшення житлових умов, зарахування дітей до школи чи садочка, отримання додаткової соціальної допомоги тощо.

Відновити отримання виплат планується у місячний термін.

Під час селектору заслухали представників областей, де налічується найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб, а саме - Дніпровської, Донецької, Харківської, Запорізької та  Луганської.

Як підкреслила Зінаїда Бойко, це питання знаходиться на особливому та постійному контролі обласної влади.

- Наразі в області на обліку числиться майже 127 тис. громадян з тимчасово окупованих територій та району проведення АТО. Найбільша їх кількість проживає у м. Запоріжжі та м. Бердянську. На теперішній час 3,3 тис. сімей цієї категорії поновлено виплату щомісячної адресної допомоги. Залишаються призупиненими виплати для 1,6 тис. сімей внутрішньо переміщених осіб. Робота ця триває. На сьогодні залишається не вирішеним питання надання матеріального забезпечення застрахованим особам, які працюють на підприємствах, юридично розташованих на тимчасово окупованій території та в районі проведення антитерористичної операції. Але за фактичним місцем проживання та їх реєстрації вони перебувають на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження. Проте законом не передбачено надання матеріального забезпечення таким громадянам, - пояснила посадовець.

 Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко  зазначив, що про цю ситуацію відомо і це дійсно проблемне питання, над розв’язанням якого  вже працюють.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області