Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Поки в країні триває скорочення професійних училищ, у Запорізькому регіоні вони розвиваються»

6 липня 2016 - 16:01

Під час робочої поїздки до Михайлівського району голова облдержадміністрації Костянтин Бриль відвідав Михайлівське вище професійне училище.

Державний навчальний заклад був заснований ще у 1932 році як школа механізаторських кадрів. Нині тут навчаються 475 учнів. У закладі готують спеціалістів за такими за професіями як слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування; електромонтер з ремонту та обслуговування; тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; водій автотранспортних засобів; оператор з обробки інформації та програмного забезпечення; кухар та пекар. Також проводиться навчання за спеціальностями: монтаж, обслуговування та ремонт електротехнічних установок в агропромисловому комплексі; експлуатація та ремонт машин та обладнання агропромислового виробництва.

У розпорядженні навчального закладу сьогодні знаходяться 329,4 га земель навчального господарства та 293,4 га орендованої землі. Середня урожайність за 2015-й рік по сільськогосподарських культурах склала: пшениці – 44,5 ц/га; ячменю – 24,9 ц/га; гороху – 27,3 ц/га та соняшника – 19,0 ц/га.

Досягнення таких результатів стало можливим завдяки дотриманню агротехнологічних процесів та застосуванню новітньої сільськогосподарської техніки. Так, за останні п’ять  років було куплено трактор, три оборотні плуги, прес-підбирач, ґрунтообробний агрегат та аеродинамічний сепаратор для підготовки насіннєвого матеріалу. Проте найбільше працівники та студенти Михайлівського вищого професійного училища пишаються комбайном John Deere, придбаний у червні 2016 року. Загальна вартість цього комбайна склала 4 847 257 гривень, з яких 1,5 мільйона було виділено з обласного бюджету, компанія-постачальник зробила знижку на майже пів мільйона гривень, решту суми сплатило училище самотужки. Костянтин Бриль особисто подякував керівникові закладу Віктору Удовіченку за впровадження передових технологій та професійну підготовку кадрів.

За словами очільника регіону, в наступному році обласна влада планує придбати GPS-навігатор для комбайна John Deere, аби на базі Михайлівського вищого професійного училища новоспечені фахівці могли оволодіти всіма передовими технологіями.

- У той час, коли в країні триває скорочення кількості технікумів та професійних училищ, у Запорізькому регіоні вони розвиваються. Адже ми - за підтримку аграріїв. Спільно з відомою в усьому світі фірмою John Deere ми запланували підписання меморандуму про співпрацю, аби це училище стало базовою школою підготовки висококваліфікованих фахівців, які вміють працювати з сучасною технікою. В майбутньому вони стануть працівниками фермерських господарств як нашого, так й інших регіонів. Сьогодні я сам проїхав за кермом цього комбайна і можу впевнено сказати:  якщо у нас працюватиме така техніка, ми станемо світовим лідером в агропромисловому комплексі, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю