Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький борець здобув срібну медаль на Олімпіаді

16 серпня 2016 - 08:51

Запорізький спортсмен Жан Беленюк виборов срібну медаль у греко-римській боротьбі на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. У фінальній сутичці наш борець поступився росіянину Давиту Чакветадзе з рахунком 2:9.

Це четверта срібна, а в сукупності  п'ята  медаль для олімпійської збірної України. Для представників Запорізької області це перша здобута медаль.

Срібний призер Олімпійських ігор з греко-римської боротьби Жан Беленюк так прокоментував свій виступ: «Я здобув олімпійську медаль. Медаль є медаль. Я йшов до неї дуже довго. Якщо виходиш на олімпійський килим, потрібно видавати все, щоб перемогти. У другому періоді сутичка пішла не за моїм сценарієм та, на жаль, мені не вдалося переломити хід поєдинку. Щоб вигравати у таких умовах, треба бути не просто сильнішим – а на дві голови сильнішим за суперника. Це непросто, але в будь-якому випадку ми не здаємося, працюємо та віримо, що буде і на нашій вулиці свято».

На шляху до своєї медалі Жан Беленюк переміг єгиптянина, болгарина та білоруса. Запорізький спортсмен двічі ставав чемпіоном Європи та одного разу чемпіоном світу з греко-римської боротьби.

Медалі збірної України на Олімпіаді-2016: Сергій Куліш (стрільби) – срібло, Ольга Харлан (фехтування) – бронза, Олег Верняєв (особисте багатоборство) – срібло, жіноча команда з фехтування – срібло, Жан Беленюк (греко-римська боротьба) – срібло.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області