Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Марина Порошенко: «Можливо саме одна із запорізьких шкіл відкриє світові нових Ейнштейнів, Джобсів чи Бетховенів»

27 серпня 2016 - 15:46

Голова Благодійного Фонду Порошенка, Дружина Президента України пані Марина Порошенко вручила запорізьким освітянам сертифікати про проходження спеціалізованого тренінгу  «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати».

Другий етап тренінгів тривав у Запоріжжі в ЗНУ протягом трьох днів 25-27 серпня у рамках соціальної програми Марини Порошенко. Вони стали першим масштабним заходом практичного експериментального проекту «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізький області», який розпочато 15  липня  Благодійним Фондом Порошенка спільно з Міністерством освіти і науки України.

Загалом у теоретико-практичному процесі взяли участь понад 300 освітян з понад 50 шкіл Запорізької області. Навчальний курс спрямований на завучів, вчителів, асистентів педагогів та психологів, які у новому навчальному році відкриють свої двері для дітей з інвалідністю. Серед присутніх практиків-новаторів були представники педагогічних колективів 19 шкіл, які цього року відкрили інклюзивні класи для  32 особливих першокласників.

Звертаючись до освітян, Дружина Президента України, Голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина Порошенко подякувала тренерами, учасникам, представникам усіх структур і установ за те, що об'єдналися навколо соціалізації дітей з особливостями розвитку та наголосила, що це почесна і водночас відповідальна місія.

- Ще у травні ми лише робили перші кроки щодо впровадження інклюзивної освіти. А вже зараз розроблено план трирічного експериментального проекту «Розвиток інклюзивного освітнього середовища», який схвалено Міністерством освіти і науки України. І завдяки вашій активності саме Запорізька область стала пілотним регіоном, в якому він буде реалізовуватися. Це почесна і водночас відповідальна місія. Адже наші спільні напрацювання стануть  дорожньою картою для запровадження інклюзивної освіти в усіх регіонах України. Дехто з вас вже має певний досвід у цьому напрямку. Хтось тільки цього року прийме «особливих» першокласників. Але я впевнена, що під час  наших тренінгів ви отримали необхідні знання, які дозволять всім нам досягти реальних результатів. І хто знає, можливо саме одна із запорізьких шкіл відкриє світові нових Ейнштейнів, Джобсів чи Бетховенів, - зазначила Марина Порошенко.

Також до присутніх звернувся голова Запорізької облдержадміністрації та заступник керівника експериментального проекту Костянтин Бриль.

- Хочу подякувати Марині Анатоліївні та Міністерству освіти і науки України за те, що вони повірили в нас і вирішили втілювати цей проект саме в Запорізькому регіоні. Наші освітяни ретельно підготували базу, необхідну для його реалізації. Під час цього тренінгу необхідні знання отримали педагоги з 50 шкіл. 11 з них приймуть особливих малят вже восени. Загалом же проект розрахований на три роки. Хочу підкреслити, що це – величезна відповідальність, адже на базі запорізького проекту будуть робитись висновки та створюватись загальнонаціональна програма, яка буде втілена в життя по всій країні, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час триденного спеціалізованого тренінгу  «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати» 19 досвідчених тренерів-практиків провели прикладні зайняття щодо особливостей навчально-виховного процесу по різним нозологіям, методикам мотивування й оцінювання навчальних здібностей кожної дитини, технологіям складання навчальних планів та індивідуальних програм розвитку особливих дітей. Учасники відпрацювали інструменти використання Монтессорі-терапії, конструкторів Lego  Education, а також обмінялися  власним практичним досвідом. Окремим курсом кожного тренінгу Благодійного Фонду Порошенка є лекції з нормативно-правової бази України, адже це основа і навігатор для освітян на шляху розвитку інклюзивної освіти.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ