Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військові проходять навчальні збори

5 вересня 2016 - 11:54

Зі збірного пункту обласного військового комісаріату відбулась відправка військовозобов’язаних зі складу оперативного резерву першої черги на навчальні збори, які будуть проходити на базі загальновійськового полігону однієї з військових частин у Чернігівській області.

Як повідомив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов, на збори  до однієї з механізованих бригад сухопутних військ Збройних сил України залучено майже 80 резервістів.

Навчальні збори резервістів проводяться з метою перевірки готовності військових частин, щоб у разі необхідності доукомплектувати бойові підрозділи  військовозобов’язаними зі складу оперативного резерву першої черги, а також для відновлення практичних навичок і вмінь резервістів за їх військово-обліковими спеціальностями та участі резервістів в бригадних навчаннях з бойової стрільби.

Офіцери оперативного резерву будуть проходити збори на посадах командирів взводів, а солдати, сержанти та старшини відновлять практичні  навички за військово-обліковими спеціальностями (артилерійські, танкові, зв’язку та водіння.)

Як наголосив офіцер, під час зборів ніхто з резервістів до зони АТО направлятися не буде, після закінчення зборів вони повернуться до своїх повсякденних справ.

- За призваними на збори військовозобов’язаними на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата на підприємстві,  в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності, -  підкреслив полковник Михайло Логвінов.        

Полковник Михайло Логвінов  вручив резервісту солдату Івану Іванову у відповідності з указом Президента України медаль «Захисник Вітчизни» та побажав воїну нових успіхів у ратній справі.

В пам’ять про 120 загиблих героїв Запорізького краю  була оголошена хвилина мовчання.

На ратну службу резервістів благословив священик  української православної церкви  отець Анатолій.

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи