Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівник регіону перебуває з робочою поїздкою в Чернігівському районі

7 вересня 2016 - 12:05

Насамперед Костянтин Бриль провів особистий прийом громадян.

Так, до голови ОДА звернулись жителі смт. Чернігівка Вікторія Радченко та Ілона Щипенко. Вони повідомили про те, що у школі, яка знаходиться в центрі селища і де навчається 256 учнів, залишається невиконаним утеплення фасадів. Через це зруйновано стіну, яка протікає та здійснюється поступова руйнація частини встановленого фасаду. За даними Чернігівської РДА, згідно з проектом цільових екологічних (зелених) інвестицій протягом 2013-2014 років здійснювався капітальний ремонт Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені ім. А.М. Темника: заміна вікон та дверей, утеплення фасадів. Проте державним підприємством  «Держекоінвест» на даному об'єкті було здійснено неякісні будівельні роботи, тому що постійно змінювалася субпідрядна будівельна організація та були задіяні некваліфіковані робітники. Нині можливості завершити утеплення фасаду немає, триває розслідування щодо виконаних робіт підрядною організацією.

Як наголосив очільник регіону, в поточному році потрібно провести повну інвентаризацію недобудови та зробити проект. Аби вже в наступному році обласний бюджет та ДФРР могли виділити кошти на комплексну реконструкцію.

Окремо місцеві жителі звернули увагу Костянтина Бриля на проблему створення медичних госпітальних округів та забезпечення КУ «Чернігівська ЦРЛ» інструментами, медобладнанням та санітарним легковим транспортом. За словами очільника регіону, нині затверджено склад робочої групи, що опрацьовуватиме питання щодо формування госпітальних округів у Запорізькій області з урахуванням наявних кадрових, матеріально-технічних ресурсів, стану транспортних шляхів, радіусу обслуговування та  часу доїзду  від населених пунктів до лікарні інтенсивного лікування. Членами групи будуть враховані усі пропозиції регіонів, народних депутатів України та громадськості.

Також до Костянтина Бриля звернувся місцевий житель Геннадій Єремейчук, який звернув увагу очільника регіону на необхідність сприяння на обласному рівні створенню державних зерносховищ для дрібних фермерів - неплатників ПДВ. За словами голови облдержадміністрації, найближчим часом будівництво державного елеватору в області не планується. Проте, в центрі краю є державне підприємство «Хлібна база №74», яке належить Держрезерву України і розташоване у місті Молочанськ Токмацького району. Це підприємство має можливість зберігати майже 150 тисяч тонн зерна.

- Спільними зусиллями облдержадміністрації та компанії «Нібулон» було підготовлено звернення та проект постанови Кабміну, який передбачає надання інвесторові у позичку потужності підприємства строком на 25 років. Цей елеватор розташований у центрі нашого регіону, тож він буде зручним для сільгоспвиробників прилеглих районів області. До того ж, аграрії всієї України називають ціну на зерно в «Нібулоні» більш вигідною, ніж у інших зернотрейдерів, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

  Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн