Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному краєзнавчому музеї створять сучасні експозиції

5 жовтня 2016 - 14:53

В обласному  краєзнавчому музеї  створять сучасні експозиції

Під час  восьмої позачергової сесії Запорізької облради внесено зміни до Програми розвитку культури Запорізької області на 2013-2017 роки.

Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації у 2014 році було створено робочу групу з розробки наукової концепції реекспозиції музеїв. За словами директора Департаменту Владислава Мороко, розпочати роботу щодо проведення реекспозиції залів пропонується в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї. За його словами, здійснення реекспозиції залів, зокрема «Дніпрогес: підкорення стихії», «Майдан – початок незалежності» дозволить створити сучасний науковий музейний продукт, здатний максимально задовольнити як потреби територіальних громад, так і запити відвідувачів і туристів з інших куточків України та світу, а також буде сприяти фінансовій стабільності.

Загальний обсяг фінансування цих робіт становить 330 тис. грн., зокрема на 2016 рік – 140 тис. грн.; на 2017 рік – 190 тис. грн. За рахунок перерозподілу коштів у сумі 330 тис. грн. додаткових коштів на доповнення до Програми  виділяти не потрібно.

- В умовах сучасних реалій в Україні одним з найактуальніших питань є відродження історичної пам’яті. Існування різних версій історичного розвитку не сприяє об’єднанню української нації, яка проходить складний процес свого становлення. Тому першочерговим завданням діяльності музеїв області є створення сучасних експозицій, які пропонують нове бачення, нове осмислення тієї чи іншої історико–краєзнавчої проблеми., - наголосив Владислав Мороко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів