Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для інваліда - учасника АТО придбають приватний будинок у Мелітопольському районі

8 листопада 2016 - 10:55

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося друге засідання комісії з питань здійснення заходів щодо закупівлі житла для сімей загиблих військовослужбовців,  інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в  антитерористичній  операції, для осіб, які брали участь в АТО та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональну можливість нижніх кінцівок, які потребують поліпшення житлових умов у 2016 році.

Як повідомив Едуард Гугнін,  на 01.11.2016 у списку осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, у Запорізькій області залишається лише Грищенко Олексій Володимирович - інвалід 1гр.А., який з 14.04.2016 перебуває на квартирному обліку в Костянтинівській сільській раді Мелітопольського району, і бажає, щоб йому придбали приватний будинок.

Члени комісії заслухали представників Мелітопольської райдержадміністрації, які надали три варіанти будинку, повідомили про бажання Грищенка О.В. та пояснили всі нюанси  придбання йому житла.

За підсумками розгляду пропозицій, їх відповідності вимогам законодавства стосовно доступності для осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок,  благоустрою тощо комісією ухвалено рішення про придбання Грищенку О.В. житлового будинку в селі Костянтинівка.

Під час засідання також було розглянуто питання реалізації постанови  Уряду від 19.10.2016 № 719, якою затверджено механізм та Порядок цільової грошової компенсації для придбання житла сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції та інвалідам І—ІІ групи з числа учасників АТО, які   потребують поліпшення житлових умов.

Порядок визначає умови та механізм виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення.

Право на отримання грошової компенсації відповідно до цього Порядку мають члени сімей загиблих військовослужбовців, смерть яких пов’язана з безпосередньою участю в антитерористичній операції, статус яким надано відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і які перебувають на квартирному обліку за відповідними категоріями, а також інваліди війни I та II групи, визначені у  Законі України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, які перебувають на квартирному обліку.

Грошова компенсація членам сім’ї загиблого військовослужбовця або інвалідам виплачується в порядку черговості постановки на квартирний облік у межах однієї категорії за рахунок коштів відповідної субвенції. Особи цієї категорії зможуть самостійно обирати найбільш прийнятне для себе житло та купувати його за рахунок коштів грошової компенсації, наданої Урядом.

При місцевих органах виконавчої влади будуть утворені комісії, які   розглядатимуть заяви членів сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів про виплату грошової компенсації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни