Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Правоохоронці, виконавча та судова влада об’єднались для боротьби з рейдерством у регіоні

9 листопада 2016 - 17:19

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбувся перший регіональний форум з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств у Запорізькій області.

Участь у заході взяли прокурор Запорізької області Валерій Романов, т.в.о. начальника ГУ національної поліції в Запорізькій області Іван Пазиніч, начальник Управління СБУ в Запорізькій області Олександр Шмітько, начальник Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області Андрій Данов, очільники судів регіону, а також представники адвокатських та нотаріальних контор.

Відкриваючи форум, очільник регіону наголосив, що цей захід є реакцією на деякі явища, що, на жаль, відбуваються в Україні.

-  Під час Ради регіонального розвитку Президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що захист прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів, а також зменшення ризиків незаконного заволодіння майном сприятиме боротьбі з рейдерством. Хочу підкреслити, що в поточному році Запорізький регіон також побачив сигнали замаху на чужі підприємства з використанням фальсифікованих судових рішень. Нині матеріали цих справ знаходяться на досудовому розслідуванні, аби правоохоронні органи могли надати відповідну оцінку дій рейдерів. На сьогодні ми маємо порозуміння з представниками правоохоронних органів, аби в нашому регіоні рейдери не мали жодних шансів, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Начальник ГТУ юстиції у Запорізькій області Андрій Данов повідомив, що за ініціативою Мін’юсту був проголосований так званий «антирейдерський» закон №1666, спрямований на запобігання можливості захоплення бізнесу чи нерухомого майна.

У свою чергу прокурор Запорізької області Валерій Романов зазначив, що за статистикою, адресованою Генпрокурору України, за станом на вересень цього року рейдерства в Запорізькій області не існує. Проте державна влада знає про інші факти. Тож нині прокуратурою області створено громадську раду, яка буде дуже уважно стежити за всіма повідомленнями громадян стосовно протиправних діянь, у тому числі й рейдерства.

Свої пропозиції щодо вирішення проблемного питання висловили також присутні адвокати та інші учасники заходу.

Підсумком форуму стала домовленість стосовно підписання Меморандуму про співпрацю, а також координація роботи обласної комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств у Запорізькій області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни