Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для запобігання та ліквідації наслідків можливих несприятливих умов створено обласний штаб

16 листопада 2016 - 09:05

Для запобігання та ліквідації наслідків можливих несприятливих умов створено обласний штаб

Розпорядженням голови облдержадміністрації створено обласний штаб для опрацювання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду  2016/17 років. Його керівником призначено заступника голови облдержадміністрації (стажування) Володимира Тоцького.

Головам районних державних адміністрацій доручено  створити районні штаби з метою вжиття заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з несприятливими умовами зимового періоду; опрацювати схеми закріплення за підприємствами, організаціями, установами та закладами ділянок тротуарів, вулиць та доріг у населених пунктах для забезпечення їх своєчасного очищення від снігових заметів, льоду,  застосування сипучих матеріалів, прибирання бурульок з дахів будівель;  уточнити перелік техніки, що залучається для ліквідації наслідків несприятливих погодних умов  чи надзвичайних ситуацій, та укласти договори з суб’єктами господарювання  щодо її залучення;  забезпечити фінансування  заходів  щодо створення матеріальних резервів;  у разі необхідності забезпечити роботу визначених пунктів обігріву та харчування, у тому числі  в місцях відстою великовантажної техніки.

На Департамент промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації покладено завдання своєчасного інформування автоперевізників  про обмеження чи заборону руху пасажирського транспорту через погіршення погодних умов.

 Департамент житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації має  забезпечити координацію дій з підготовки комунальними підприємствами снігозбиральної техніки, запасів зимових видів паливно-мастильних та інших матеріалів, вулично-дорожньої мережі населених пунктів області до роботи в зимових умовах; оперативно реагувати та вживати дієвих заходів у разі виникнення аварійних ситуацій на комунальних мережах, вулицях та дорогах.

 Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації доручено забезпечити безперервну роботу лікувально-профілактичних закладів, а також  пунктів обігріву необхідними лікарськими засобами та виробами медичного призначення в лікувальних закладах області.

Координацію діяльності обласного штабу при виникненні надзвичайної ситуації покладено на Департамент з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів