Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Головне завдання енергетичних об’єктів регіону – безпечне та стабільне виробництво електроенергії

17 листопада 2016 - 11:40

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян побував з робочою поїздкою в м. Енергодар, де ознайомився з роботою двох потужних енергетичних підприємств – ЗАЕС та «Запорізька ТЕС».

Слід зазначити, що 14 листопада генеральним директором ВП «Запорізька АЕС» було призначено Олександра Остаповця. До цього він обіймав посаду  заступника гендиректора Рівненської АЕС та був учасником програми перспективного президентського резерву.

- Враховуючи те, що з моменту мого призначення минуло лише два дні, наразі я знайомлюся з роботою підприємства. Завдання номер один – безпечне виробництво електроенергії, безпечна експлуатація енергетичних блоків, а також  постійне поліпшення діяльності станції, - зазначив новопризначений керманич ЗАЕС.

За його словами, пріоритетним напрямком діяльності також є реалізація проектів, спрямованих на продовження строку експлуатації енергоблоків (Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) 13 вересня 2016 року прийняла рішення про продовження терміну експлуатації блоку №1 ЗАЕС - до 23 грудня 2025 року.  3 жовтня 2016 року було продовжено термін експлуатації блока №2 до 19 лютого 2026 року).

Сьогодні колектив атомної станції здійснює необхідні заходи з продовження терміну експлуатації енергоблоку № 3. Адже його проектний термін добігає кінця на початку березня 2017 року.

Атомники показали посадовцю  й унікальний учбовий центр, будівництво якого розпочато ще в 2009 році і нині добігає кінця.

- Центр стане сучасною базою для підготовки кваліфікованого ремонтного персоналу, а також дозволить атомникам виконувати операції з техобслуговування й ремонту на встановленому діючому обладнанні відповідно до найвищих стандартів безпеки, - зазначив Дмитро Давтян.

Під час поїздки до Енергодара не залишилась без уваги   Запорізька ТЕС.

 - Це підприємство входить до числа найбільш потужних та надійних в країні, які виробляють електроенергію. Основним проблемним питанням ТЕС є те, що один із семи енергоблоків працює на газі. За добу споживання палива сягає 6 млн. кубічних метрів. Враховуючи ціну на газ, експлуатація цього блоку обходиться занадто дорого, - зазначив заступник голови ОДА.

Директор підприємства Ігор Снєгін повідомив, що 13 листопада Запорізька ТЕС виконала річний план з виробництва електроенергії  - вироблено близько 4,5 млрд. кВт/год. електроенергії.

- Маємо надію, що до кінця цього року показник буде на рівні 5,3 млрд. кВт/год. Наразі ми закінчуємо капітальний ремонт четвертого блоку. Після 7 грудня плануємо його підключення до мережі і тоді станція буде готова до проходження осінньо-зимового періоду, - зазначив Ігор Снєгін.

Підбиваючи підсумки робочої поїздки, Дмитро Давтян відзначив, що Запорізька область має вражаючі показники з виробництва електроенергії. І це вкотре доводить, що недарма вважається енергетичною столицею України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби