Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада та правоохоронні органи відпрацюють механізм боротьби із стихійною торгівлею

25 листопада 2016 - 14:09

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Давтяна відбулося засідання координаційної ради з питань підприємництва. Згідно з порядком денним розглянуто два питання: боротьба із стихійною торгівлею, а також внесення пропозицій щодо змін до системи оподаткування.

Стосовно стихійної торгівлі, за словами учасників наради, сьогодні  органи місцевого самоврядування, на жаль, не можуть самостійно вирішити це питання.

-Немає механізму для того, аби органи місцевого самоврядування мали можливість вирішити питання боротьби із стихійною торгівлею. Самотужки місцева влада, на жаль, з цим питанням не впорається. До вирішення цього питання мають долучитися правоохоронні органи, - зазначив заступник Запорізького міського голови Валерій Еделєв.

Що стосується участі правоохоронних органів, то за даними заступника начальника управління превентивної діяльності ГУНП України в Запорізькій області підполковника поліції Євгена Слабишева, на виконання розпорядження голови Запорізької облдержадміністрації від 15.02.2016 №45 «Про вжиття заходів щодо ліквідації стихійної торгівлі у Запорізькій області» на території області створено робочі групи із залученням представників ГУНП у Запорізькій області, районних адміністрацій, громадських організацій та ЗМІ.

- З початку цього року працівниками Національної поліції в Запорізькій області здійснено 578 рейдів щодо виявлення стихійних осередків, за підсумками яких до адміністративної відповідальності притягнуто 934 особи. Несанкціоновану «стихійну» торгівлю було припинено у 386 місцях. Усього на правопорушників накладено стягнень на загальну суму 250 тис 690 грн., - повідомив Євген Слабишев.

Член координаційної ради Олександр Головко відзначив, що наразі тисячі жителів не лише обласного центру, а й усього регіону працюють у «тіні», в тому числі це стосується й стихійної торгівлі. Адже «стихійними» не сплачують податків. Більше того, несанкціонована торгівля передбачає мізерний штраф – 17 грн. 

- Ми всі розуміємо, що для того, аби рейди, які проводять органи місцевого самоврядування, мали результат,  потрібно включити до складу мобільної групи представників правоохоронних та силових структур. Ми маємо відпрацювати механізм боротьби із стихійниками. Найближчим часом під головуванням керівника регіону Костянтина Бриля, за участю керівництва Національної поліції, Патрульної  поліції, а також представників силових структурних підрозділів відбудеться круглий стіл. Окрім того, облдержадміністрація підготує відповідний лист на ім’я Прем’єр-міністра України, - зазначив Дмитро Давтян.

Члени координаційної ради також обговорили зміни до системи оподаткування. За підсумками наради прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів з пропозицією внести зміни до законопроектів, які стосуються оподаткування неприбуткових  організацій.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області