Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інваліди мають відчувати себе на рівних під час новорічно-різдв’яних свят

20 грудня 2016 - 11:57

Про роботу комітетів доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури йшла мова під час засідання обласного комітету доступності інвалідів до соціальних об’єктів, яке відбулось під керівництвом заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко.

- Завдяки створенню комітетів доступності громадські організації інвалідів мають можливість прямого спілкування з керівництвом місцевих органів влади районів, міст та області, тому що до його складу входять представники найбільших громадських організацій інвалідів області. Обласним комітетом доступності встановлено постійний контроль за роботою комітетів доступності при міськвиконкомах міст обласного значення та райдержадміністраціях, соціального, житлового та громадського призначення, - зазначила Зінаїда Бойко.

За підсумками аналізу на території області облаштовано у 2016 році 86% об’єктів а саме адміністративних будинків,  державних органів влади, закладів освіти, охорони здоров'я, установ соціального обслуговування, із них облаштовано пандусами – 39,4% та 46,6% поручнями та кнопками виклику.

За оперативними даними, станом на 15.12.2016 року по Запорізькій області в 2016 році облаштовано пандусами 52 об’єкти житлового, громадського та іншого призначення, 13 - поручнями та 16 – кнопками виклику.

- Не зважаючи на ситуацію, яка склалась у державі, на обмеженість ресурсів державного бюджету щодо фінансування цієї сфери, відсутність достатнього фінансування місцевих бюджетів з розв’язання актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями, цю роботу необхідно продовжувати, - наголосила Зінаїда Бойко.

За словами начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації – заступника голови обласного комітету доступності Олександра Билима, завдяки співпраці облдержадміністрації та Запорізької міської ради з громадськими організаціями інвалідів в частині популяризації питання необхідності створення умов доступності для осіб з інвалідністю в Запорізькій області досягнуті певні результати. На засіданні комітету доступності вже було відмічено роботу Департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради, який із залученням громадських організацій та враховуючи їх пропозиції, провів моніторинг обладнання пристроями зі спеціальними звуковими сигналами світлофорних об’єктів у м. Запоріжжі. До кінця поточного року буде закінчено реконструкцію світлофорних об’єктів зі спеціальними звуковими сигналами по місту Запоріжжю. За станом на 08.11.2016 року в місті Запоріжжя встановлено 35 одиниць пристроїв із спеціальним звуковим сигналом на 9 свілофорних об’єктах. Ця робота буде продовжена наступного року.

Як наголосив голова правління Запорізького обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» Євген Клопота, 2016 рік – це перший рік, коли комітет доступності став суттєво та відчутно вирішувати проблеми інвалідів. Завдяки організованій роботі комітету, багато проблем було зрушено з мертвої крапки та люди на собі відчули турботу.

- Головне – це зробити новорічні та різдв’яні свята доступними до всіх верств населення. Щоб люди с особливими потребами могли без проблем потрапити у будівлю, де проходить вистава чи концерт та відчувати себе на рівних серед інших гостей свята. Для нас важливо зробити для них свято зручним та доступним. Особливо це стосується дітей з обмеженими можливостями, для яких відбудеться ціла низка святкових заходів, - підкреслила, підбиваючи підсумки засідання, Зінаїда Бойко.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області