Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області продовжується робота щодо надання житлових субсидій

20 грудня 2016 - 15:59

До органів соціального захисту населення області з заявами щодо отримання субсидій звернулося 377894 сім’ї, або 97,2 % від затверджених цілей. Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан під час обласної селекторної наради з актуальних питань надання житлових субсидій у Запорізькій області.

Останній моніторинг надання субсидій показав, що взагалі по області відпрацьовано 340321 справу, або 90,1 %. Призначено субсидій – 327859 домогосподарствам.

Заплановані показники перевищили майже всі райони області. Зокрема, стовідсотково відпрацьовані заяви у м.Токмак, м. Енергодар, у Більмацькому районі.

Наближуються до цього показника м.Бердянськ (98,8%), Бердянський район (98,9 %), Василівський район (96,8 %), Веселівський район (97,1 %) та інші.

Проте відмовлено в отриманні субсидії 12452 домогосподарствам. Велика кількість відмов у призначені субсидій в тих районах, де опалення забезпечується твердим паливом, це пояснюється низькою ціною на вугілля та відносно значною сумою доходів громадян.

- До кінця року перед нами стоїть завдання стовідсотково розрахувати всім субсидії та своєчасно надати отримувачам повідомлення про призначення субсидії. Прошу використовувати корисний досвід, започаткований Олександрівським управлінням праці та соціального захисту населення в частині інформування населення щодо призначення субсидій за допомогою СМС-повідомлень. Також необхідно продовжувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо умов призначення житлових субсидій та пільг в умовах підвищення цін і тарифів на енергоносії та житлово-комунальні послуги, отримання коштів на придбання вугілля та скрапленого газу, збільшення розміру мінімальної заробітної плати тощо, - окреслив завдання Ігор Мещан.

Необхідну інформацію про правильність призначення субсидій та нарахування пільг можна отримати в будь-якому управлінні соцзахисту. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни