Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Промислові підприємства області скорочують борги із заробітної плати

27 грудня 2016 - 14:46

Промислові підприємства області скорочують борги із заробітної плати

У Запорізькій області протягом року тривала системна робота, спрямована на сприяння сталому функціонуванню промислового комплексу області.

 За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, відпрацьовувалися з центральними органами виконавчої влади питання щодо збереження державного майна та стабілізації ситуації на підприємствах державної форми власності: ЗДП «Кремнійполімер», ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», ДП «МЗ «Гідромаш». Приділялася значна увага вирішенню проблемних питань підприємств оборонно-промислового комплексу: ЗДП «Радіоприлад», ДП «ЗМКБ «Прогрес», КП «НВК «Іскра», ВП «Запорізьке спеціальне конструкторське бюро авіаційних бортових систем», ДП «Запорізький автомобільний ремонтний завод». встановлення обґрунтованої ціни на електроенергію для електрометалургійних підприємств.

У контексті вирішення проблемних питань підприємств області, з урахуванням потреб внутрішнього ринку Департаментом підготовлено та надано Міністерству економіки та торгівлі України пропозиції до Стратегії розвитку промислового комплексу на період до 2025 року та Державної програми розвитку вітчизняних промислових підприємств.

Протягом року проводилася робота з виконання Меморандуму між ДК «Укроборонпром» та Запорізькою облдержадміністрацією з питання розширення співробітництва з підприємствами  області в рамках виконання державного оборонного замовлення та програм соціально-економічного розвитку.

Проводилися зустрічі з керівництвом та трудовим колективом ДП «Кремнійполімер», ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод», ПрАТ «Запорізький завод «Перетворювач» щодо врегулювання конфліктних ситуацій на підприємствах.

Завдяки цілеспрямованій роботі обласної галузевої комісії з питання погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах промисловості, паливно-енергетичного комплексу, транспорту і зв’язку повністю погашена заборгованість на ПАТ «АЗМОЛ», ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», ТОВ «НМП «Енергосевіс», ТОВ «Інтерпроект-інжиніринг», ТОВ «Запорізькі машинобудівні технології», ПАТ «Електротехнологія», ТОВ «Підприємство Запоріжметалургремонт», ПАТ «Завод «Запоріжавтоматика», ТОВ «Запорізький сталеливарний завод», ПАТ «Мелітопольский компресор», ВАТ «Південдизельмаш»,   ПАТ «Запорізький втормет».

Значно скоротилася заборгованість із заробітної плати на ЗДП «Кремнійполімер» - на 2,1 млн. грн., ДП «Запорізький автомобільний ремонтний завод» - на 99,8 тис. грн., ПАТ «Бердянський завод підйомно-транспортного обладнання» - на 164 тис. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович