Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Генеральне планування територій дозволяє вирішувати соціальні питання та бачити перспективу

30 січня 2017 - 13:56

На першому  в цьому році засіданні архітектурно-містобудівної ради, яке провів начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Билим, розглянуто проект містобудівної документації «Генеральний план та план зонування території з урахуванням збільшення меж села Обільне Мелітопольського району Запорізької області». Проектом передбачено вирішити низку проблем містобудівного характеру, а саме: формування нового громадського центру в середній частині нової житлової забудови села;  буріння нової свердловини для забезпечення потреб населення села питною водою;  будівництво централізованої побутової каналізації;  влаштування зливної системи відведення поверхневих вод; розширення існуючого кладовища на 1,5 га в межах санітарно-захисної зони.

За згодою громади діти будуть навчатися у Семенівській середній загальноосвітній школі за 5,8 км від села, користуючись автобусним перевезенням.

Позитивно відзначено наявність пасовищ та зелених насаджень навколо села, що створює привабливу екологічну ситуацію навколишнього середовища.

За підсумками презентації проекту генерального плану члени архітектурно-містобудівної ради  відзначили високий рівень вирішення архітектурно-планувальних та соціальних питань.

У ході засідання також було надано консультацію розробникам проекту містобудівної документації «Генеральний план та план зонування с. Михайлівка Вільнянського району Запорізької області». Цим документом передбачено об’єднати території водного об’єкта, землі сільгосппризначення та дачні кооперативи в один населений пункт. Заплановано також будівництво нової школи, дитячого садка та громадського центру в північній частині села. У зв’язку із необхідністю закриття трьох існуючих кладовищ є потреба в будівництві нового.

 

Довідково. План проведення засідань архітектурно-містобудівної ради розміщено на веб-порталі облдержадміністрації на сторінці Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами