Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Кінотріумф ZP - 2017» відкриває таланти молоді

1 березня 2017 - 12:43

У кіноконцертному залі імені Олександра Довженка відбувся фінал II обласного кінофестивалю патріотичного спрямування для учнівської молоді «Кінотріумф ZP - 2017». Глядачі мали змогу подивитися гостросюжетні бойовики, мелодрами, комедії, мюзикли та мультфільми, створені запорізькими творчими учнями.

Це унікальний проект Запорізького обласного центру патріотичного виховання молоді та Запорізького інституту економіки та інформаційних технологій, який був започаткований минулого року за сприяння Управління молоді, фізичної культури та спорту  облдержадміністрації.

Головний меседж проекту: -  «Україна – країна можливостей». Адже кожен його учасник  має нагоду відчути себе справжньою кінозіркою, пройти червоною доріжкою, побачити кінострічку, створену власноруч, на професійному екрані сучасного кіноконцертного залу.

За словами організаторів, кращі фільми, створені дітьми, покликані сформувати нове покоління українців. Творчі роботи є свідченням того, що завдяки бажанню та наполегливій творчій праці  можна звичайною побутовою камерою створити сучасне патріотичне українське короткометражне кіно.

За титул «Найкращий фільм року» боролися 11 команд, що вдвічі більше порівняно з минулорічним кінофестивалем. Під час фіналу компетентне журі  оцінювало режисуру та сценарій, художній та технічний рівень майстерності, масовість та масштабність, акторську майстерність, патріотичну та соціальну спрямованість короткострічкових робіт учасників.

За результатами творчих змагань переможцем у номінації «Кращий фільм» стала Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія; у номінації «Краща презентація навчального закладу» перемогу здобула Запорізька спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат спортивного профілю; у номінації «Кращий сценарій» - Запорізький січовий колегіум; у номінації «Кращий акторський склад»  - НВК «Запорізька Січ»; у номінації «Краща режиссура» - ЗОШ № 89,  у номінацій «Краща комедія» - Лисогірський НВК.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя