Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На мелітопольський стадіон «Спартак» чекає масштабна реконструкція

3 березня 2017 - 16:00

На мелітопольський стадіон «Спартак» чекає масштабна реконструкція

Обласна влада готова вкласти серйозні інвестиції у реконструкцію Мелітопольського стадіону «Спартак» ім. Олега Олесенка, щоб зробити з нього сучасну легкоатлетичну споруду для проведення змагань всеукраїнського рівня. Про це заявив заступник голови  облдержадміністрації Едуард Гугнін під час робочої поїздки до  м. Мелітополь.

Стадіон «Спартак» ім. О. Олексенка введено в експлуатацію у 1952 році. Це не тільки єдиний комунальний стадіон у Мелітополі, а ще й улюблене   здорового, активного дозвілля і відпочинку багатьох поколінь городян різного віку. Починаючи з 50-х років команди міста (найвідоміші з них -«Буревісник», «Торпедо», «Локомотив» «Олком», «Спартак», «Мелітопольська черешня») успішно виступали і виступають на чемпіонатах обласного і всеукраїнського рівнів. Основною базою підготовки багатьох поколінь легкоатлетів був саме стадіон «Спартак». Поки дозволяла матеріально-технічна база (наявність трибун, доріжок) планувалися і проводилися змагання не тільки міського, обласного, але й всеукраїнського рівня – з футболу,  легкої атлетики.

На сьогодні північний сектор трибун знаходиться в аварійному стані, легкоатлетичні доріжки не дозволяють проводити офіційні змагання найвищого рангу, бо серед основних умов їх проведення - безпека спортсменів  і глядачів. Відсутня також можливість організації тренувального процесу з легкої атлетики.

Разом з тим, з 2008 року здійснювалася поетапна реконструкція адміністративної будівлі, монтажні роботи й установка сидінь для глядачів південного сектора трибуни, введена в експлуатацію система подачі води для основного поля, проведено  будівельні роботи з будівництва огорожі запасного- тренувального поля та встановлено ворота. Минулого року  завдяки співпраці міської влади з обласною федерацією футболу облаштовано майданчик для розвитку і популяризації дитячо-юнацького футболу.

На стадіоні триває навчально-тренувальний процес, заняття ДЮСШ, навчальних закладів міста, ігри чемпіонату міста з футболу, турніри, заходи, присвячені Олімпійському дню та Дню здоров'я тощо. Комплексна реконструкція стадіону відповідно до сучасних вимог є дуже важливим питанням як для міста Мелітополя, так і для регіону в цілому. Реконструкція дасть поштовх більш активному розвитку популярних видів спорту - футболу та легкої атлетики.

Орієнтовна вартість  комплексного благоустрою стадіону становить  11 млн. грн. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна