Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль прийняв жителів Приморського району

15 березня 2017 - 14:36

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Приморському районі. Насамперед він провів особистий прийом громадян.

Перші відвідувачі звернулися до очільника регіону з проханням про надання матеріальної допомоги на лікування, допомоги у виділенні земельних ділянок для особистого селянського господарства, а також погашення боргів минулих років за перевезення пільгових категорій населення м. Приморська.

Крім цього, до Костянтина Бриля звернулася голова Борисівської сільської ради Валентина Чебан з проханням надати допомогу у фінансуванні проекту «Реконструкція водопроводу с. Борисівка Приморського району Запорізької області».

Як повідомила заявниця, на замовлення Борисівської сільської ради у 2013 році було розроблено цей проект, але фінансування  не здійснювалось. У 2016 році проведено коригування кошторисної частини проекту та отримано позитивний експертний звіт ПП «Бердянськміськбуд». Нині загальна кошторисна вартість проекту становить 9 623,354 тис. грн.

За даними фахівців Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, на розгляд найближчої сесії обласної ради винесено проект рішення «Про внесення змін до регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області» на 2012 - 2020 роки, до якого включено об’єкт «Реконструкція водопроводу с. Борисівка Приморського району Запорізької області». Його фінансування заплановано на 2018-2020 роки на умовах співфінансування з місцевого бюджету  в розмірі 10%.

Костянтин Бриль звернув увагу заявників на необхідність коригування проектної документації, в якій відсутнє джерело водопостачання без приєднання до групового водогону. Тож нині фінансування є доцільним у разі будівництва Приморського групового водогону, який забезпечить населення Приморського та Бердянського районів якісною питною водою.

А от житель м. Приморськ Олег Кислов та ініціативна група громадян звернули увагу очільника регіону на необхідність збереження ДП «Приморське лісове господарство» як самостійної юридичної особи, а також виплати заборгованості із заробітної плати його працівникам.

За словами заявників, загальна площа лісових земель, що знаходяться у підпорядкуванні держпідприємства, налічує 12 291 га. Підприємство здійснює охорону та догляд за лісовими культурами на території Токмацького, Чернігівського та Приморського районів. Відповідно до штатного розпису на 2017 рік у штаті передбачено 32 працівника. Станом на 01.03.2017  заборгованість по заробітній платі склала 881,1 тис. грн. у зв’язку з відсутністю фінансування з державного бюджету лісогосподарських підприємств. У 2016 році питання погашення боргів із заробітної плати працівникам цього підприємства двічі розглядалося на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

Як наголосив Костянтин Бриль, для вирішення цього питання потрібне детальне вивчення всіх існуючих проблем лісництва.

- Вважаю, що тільки проведення економічного аналізу дасть можливість прийняти обґрунтоване рішення. Нині існує варіант об'єднання Приморського та Бердянського лісгоспів, що дозволить зменшити витрати на утримання адміністративного штату. Насамперед ми маємо виключити політичну та особисту складові і просто розрахувати, в якому випадку держпідприємство та громада отримають реальну користь. У будь-якому випадку наш регіон потребує збереження лісу та лісосмуг, а отже і висококласних фахівців цієї галузі, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також додав, що питання  роботи лісництв області постає вже не вперше і за результатами його розгляду народним депутатам України В’ячеславу Богуслаєву та Сергію Валентирову направлено звернення облдержадміністрації щодо відновлення фінансування лісогосподарських підприємств Запорізької області з державного бюджету.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни