Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гвардійці урочистим маршем відзначили своє професійне свято

27 березня 2017 - 09:46

Указом Президента України встановлено офіційне свято – День Національної гвардії України, який щороку відзначається 26 березня. У неділю гвардійців вітали представники влади, запоріжці, волонтери та активісти.

На честь свого професійного свята Фестивальною площею урочистим маршем, з бойовими прапорами та стройовими піснями, пройшли військовослужбовці Національної гвардії України. Для гостей святковий настрій створювали військові оркестри та талановита молодь з концертною програмою.

Запоріжці також мали змогу побачити новітню потужну техніку, яка з честю пройшла випробування в зоні АТО та зберегла життя десятків військових.  

- До свята сьогодні долучилося багато молоді, яка має не тільки знати та пам’ятати про подвиг наших захисників, а й брати приклад з мужності та відваги цих людей. Це справжнє свято мужності та патріотизму. У часи боротьби за свободу та незалежність українського народу нам необхідно єднатися заради захисту рідної землі, для збереження світлої пам’яті наших воїнів, що віддали життя за Україну, - підкреслив у вітальному слові заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять  загиблих героїв та з шаною згадали імена гвардійців, які віддали своє життя за нашу свободу: Богдана Заваду, Івана Гутніка-Залужного, Івана Якушина, Бориса Грязнова, Ігоря Юхимця, Сергія Добровольського.

Гості свята також могли  пригоститтися традиційною солдатською кашею.

Довідково: в обласному центрі дислокуються підрозділи Південного оперативного командування Національної гвардії України:  9-й полк оперативного призначення (військова частина 3029), Запорізька бригада охорони громадського порядку (військова частина 3033), 19-й окремий батальйон (військова частина 3026) та 2-й окремий батальйон з охорони Запорізької АЕС.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області