Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Арбітри попереджають виникнення трудових конфліктів на підприємствах регіону

18 квітня 2017 - 11:54

Відділенням Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області проведено нараду-семінар із арбітрами, посередниками та завідувачами інформаційно-консультаційними центрами. Засідання проводилось під головуванням начальника Відділення Сергія Четвертака.

Учасники засідання розглянули результати діяльності Відділення за І квартал 2017 року та роботу щодо вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

Сергій Четвертак звернув увагу на необхідності їх активної участі в заходах щодо підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин та виконання обов’язків арбітрів, посередників НСПП, своєчасному інформуванні завідувачами інформаційно-консультаційних центрів Відділення про загострення стану соціально-трудових відносин на підприємства, установах та організаціях міста.

Упродовж січня-березня 2017 року на обліку Відділення із запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) перебувало 26 випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин. Основним чинником дестабілізації стало невиконання вимог законодавства про працю.

Так, за І квартал 2017 року Відділенням здійснено аналіз стану соціально-трудових відносин на двох підприємствах області та проведено 4 узгоджувальні зустрічі.

Завдяки спільно проведеним заходам Відділення з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, профспілковими організаціями, Запорізькою обласною радою профспілок, Запорізькою обласною федерацією роботодавців та сторонами соціально-трудових відносин, з обліку Відділення із запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) знято 14 підприємств, установ та організацій.

Колективні трудові спори було вирішено на ДП «ДПІ «Запоріжцивільпроект», ПАТ «Запоріжжяобленерго» та ДП «Запорізький облавтодор» тощо.

Начальник Відділення висловив надію на подальшу спільну роботу щодо забезпечення соціальної стабільності між сторонами соціально-трудових відносин на підприємствах Запорізької області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки