Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі вшанували пам'ять легендарного прикордонника

3 травня 2017 - 13:46

Щороку в квітні в Олексіївці Запорізької області вшановують пам’ять уславленого земляка, полковника-прикордонника Микити Федоровича Карацупи. Цього року на 108-у річницю від дня народження легендарного прикордонника, Героя Радянського Союзу  прибули ветерани-прикордонники з Києва, Запоріжжя, Херсона,  Дніпра, Дніпропетровської та Донецької областей, а також діючі вартові кордонів із Бердянського прикордонного загону, Азово-Чорноморського регіонального управління Прикордонних військ, молоді прикордонники та воїни АТО.

З вітальним словом до учасників урочистостей звернувся заступник голови Запорізької облдержадміністрації Олександр Бабанін, який передав від голови облдержадміністрації Костянтина Бриля щирі вітання та поздоровлення для всіх ветеранів-прикордонників.

- Є люди, які стають символом цілої епохи у тій справі, якій служать віддано і професійно. Таким був легендарний прикордонник Микита Карацупа. Майже 30 років він віддав службі на державному кордоні, його досягнення вражають. Про це свідчить і те, що звання Героя Радянського Союзу Микиті Карацупі присвоєно в мирному 1965 році. Імя Микити Карацупи не тільки залишилось в історії прикордонних військ, воно й сьогодні надихає нове покоління на віддану службу Вітчизні, - зазначив  Олександр Бабанін.

Ветерани-прикордонники пов’язали вихованцям загону юних прикордонників Запорізької школи-гімназії №27 зелені галстуки, таким чином  посвятивши у юні друзі вартових рубежів Вітчизни.

У пам’ять про прикордонників, які полягли у роки Другої світової війни,  воїнів, котрі загинули в зоні АТО на Сході України, була оголошена хвилина мовчання.

Після мітингу до пам’ятника Микиті Федоровичу Карацупі на Меморіалі Слави і пам’ятного знака прикордонникам усіх поколінь присутні поклали квіти.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Кому з отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутися за продовженням виплат?

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

Визначитися з майбутньою професією та обрати профтех вступникам допомагає карʼєрний форум

Як уникнути електричного перевантаження у квартирі?

За матеріалами СБУ засуджено 4 «високопосадовців»-колаборантів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 378 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни