Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для об’єднаних громад розробляється модель ефективного супроводу освіти

11 травня 2017 - 16:33

Для об’єднаних громад розробляється модель ефективного супроводу освіти

Створення об’єднаних територіальних громад вимагає нових підходів і моделей функціонування всіх сфер життєзабезпечення. Для налагодження їх роботи та підготовки фахівців облдержадміністрацією організовано системне навчання представників ОТГ.  У його рамках відбувся семінар-практикум на тему: «Створення ефективної моделі методичного супроводу освіти в об’єднаних територіальних громадах області». У заході взяли участь голови та представники об’єднаних територіальних громад, освітяни, провідні спеціалісти галузі, експерти.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова  наголосила, що ОТГ нашого регіону відчули конкурентний вплив районних  державних адміністрацій на те, що відбувається в громадах, тому цей навчальний захід проводиться для того, щоб вони мали змогу працювати краще, якісніше, по-новому. Це і є головне  завдання семінару.

Слухачам було запропоновано як сучасний теоретичний матеріал, зокрема «Науково-методичний супровід  освітньої діяльності в ОТГ», «Аналіз  сучасних ефективних моделей науково-методичного супроводу в ОТГ» тощо, так і практичні завдання. Наприклад, учасникам дали завдання розробити проект моделі методичного супроводу в ОТГ та презентувати його; ознайомили з кращими  практиками  створення  методичної служби на прикладі конкретної громади.

Окремою темою стало питання співпраці Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації та Запорізького обласного інституту  післядипломної педагогічної освіти  з об`єднаними територіальними громадами щодо створення ефективної моделі методичного супроводу в ОТГ. Учасники обговорили функціональні напрями співпраці: організаційно – управлінський, навчальний, організаційно-методичний, науково-методичний та роботу з обдарованими учнями. А за його підсумками групи слухачів запропонували дорожню карту взаємодії ОТГ,  Департаменту  освіти і науки  ОДА та ЗОІППО.

Завершився семінар анкетуванням його учасників, що надалі допоможе виявити проблемні питання управління освітою в ОТГ та шукати шляхи їх розв’язання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна