Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У запорізьких школах пролунав останній дзвоник

26 травня 2017 - 14:20

Сьогодні, 26 травня, у школах області відбулося свято Останнього дзвоника. Більшість учнів після напруженого навчального року відправляться на канікули, а випускники назавжди попрощаються зі шкільною партою. У різних школах м. Запоріжжя та області з цією святковою подією учнів привітали керівники та посадовці облдержадміністрації.

Зокрема, заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін побував у  Запорізькому класичному ліцеї, Олександр Бабанін - у бердянській школі, Віктор Скобліков – у Запорізькому НВК «Світанок», директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова - у навчально-виховному комплексі «Основа» Преображенської сільської ради Оріхівського району, директор Департаменту фінансів Сергій Медвідь – у НОК «Джерело» тощо.

У цьому році  в доросле життя вирушать майже 21,5 тисячі випускників.

За даними Департаменту освіти і науки облдержадміністрації,  13519 випускників 9-х класів денних загальноосвітніх навчальних закладів області отримають свідоцтво про базову загальну середню освіту  та 7964 випускники 11-х класів - атестати про повну загальну середню освіту.

У більшості закладів свято останнього дзвоника відзначають саме сьогодні, але в деяких  урочисте закінчення навчального року заплановано на суботу, 27 травня.

За рішенням закладу після завершення навчальних занять для учнів 1-8-х та 10-х класів можуть бути організовані  екскурсії та навчальна практика.

Документи про повну загальну середню освіту вручаються випускникам 11-х класів після оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання – тобто  після 19 червня. Документи про базову освіту вручать учням, які закінчили дев’ятий клас, у терміни, визначені навчальними закладами, після завершення державної підсумкової атестації.

Наразі  триває державна підсумкова атестація. Державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів розпочалася обов'язковим складанням атестації з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання, 31 травня та 02 червня  відбудеться тестування з математики чи історії України за вибором учнів, а також з третього предмета за вибором. Усі  державні підсумкові атестації проводяться у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни