Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Політика облдержадміністрації в тому, щоб на шляху інвесторів не було жодних корупційних та бюрократичних перепон»

5 липня 2017 - 13:35

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з представниками спільного проекту компаній Південної Кореї «GDC & SAMSUNG Engineering».

Сторони обговорили можливості зведення на території Запорізької області сучасної електростанції, що працює на біомасі.

Як наголосив Костянтин Бриль, наш регіон готовий до співпраці з інвесторами різного рівня. Для цього об’єднано зусилля всіх департаментів ОДА, створено Агенцію регіонального розвитку, що відповідає за напрямок інвестицій.

- Дуже приємно, що така відома компанія вирішила вкладати кошти в Запорізьку область. І політика облдержадміністрації полягає в тому, аби на шляху інвесторів не було жодних корупційних та бюрократичних перепон. Ми маємо кілька вагомих позитивних прикладів співпраці з великими компаніями. Такими як ТОВ СП «Нібулон» чи ДТЕК. Крім цього, Запорізький регіон є лідером з виробництва електроенергії в Україні. Тут працюють  гідроелектростанція, атомна станція, а також проекти вітрової та сонячної енергетики. Тож вироблення електроенергії з відходів сільського господарства може стати додатковим позитивним прикладом розвитку галузі, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як зазначили представники компаній «GDC & SAMSUNG Engineering», вони зацікавлені в усіх видах відновлювальної енергії. Якщо проект буде прибутковим, вони готові вкладати кошти в Україну. Проте перед цим  мають оцінити всі необхідні показники. Адже насамперед вони розглядають великі проекти. Так, попередньо було заплановано переробку відходів лушпиння соняшника з Пологівського олійноекстракційного заводу. Проте, зважаючи, що нині біомаса є досить поширеним товаром, потужностей місцевих виробників може не вистачити для завантаження електростанції. Тим паче, що місцеві підприємці купують лушпиння для виробництва пелетів.

У свою чергу, Костянтин Бриль наголосив, що наш регіон зацікавлений у будь-яких проектах відновлювальної енергетики. Тож влада області може підготувати необхідний пакет пропозицій. Нині посадовці чекатимуть, аби корейська сторона окреслила напрямки, в яких хотіла би співпрацювати.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів