Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжців навчають створювати прийомні сім’ї

5 липня 2017 - 16:32

Запоріжців навчають створювати прийомні сім’ї

Влітку регіональні тренери Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді традиційно проводять навчання для кандидатів у прийомні батьки, опікуни, піклувальники.

У третьому в цьому році навчанні взяли участь 18 осіб з міст Запоріжжя, Бердянська та Енергодара, а також Вільнянського, Запорізького, Кам’янсько-Дніпровського, Михайлівського та Якимівського районів.

За словами фахівців, підготувати кандидатів у прийомні батьки, опікуни, піклувальники до усвідомленого вибору  -  взяття дітей під опіку чи піклування, в прийомну сім’ю і є метою такого навчання.

Протягом трьох днів слухачів знайомили з питаннями, якими повинні володіти  прийомні сім’ї, опікуни, піклувальники:  організація процесу встановлення опіки, піклування, створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу; фінансово-матеріальне забезпечення;  соціально-психологічні особливості дітей, які потребують сімейного виховання; особливості сімейного виховання; особливості сімейного виховання  ВІЛ-позитивних прийомних дітей; соціальне супроводження сім’ї, яка взяла на виховання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, тощо.

За даними Служби у справах дітей облдержадміністрації, наразі у Запорізькій області функціонують 199 прийомних сімей, у яких виховується 416 дітей,  28 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 182 дітей. Крім цього, в області проживає девять  прийомних сімей та чотири  дитячих будинки сімейного типу із числа вимушених переселенців, у яких загалом 40 статусних дітей. Усі вони перебувають  під соціальним супроводженням центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів