Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Питна вода на території області залишається епідемічно безпечною

12 липня 2017 - 09:47

Питна вода на території області залишається епідемічно безпечною

Структурними  підрозділами Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснюється постійний лабораторний контроль за якістю питної води у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах та мережах централізованого господарсько-питного водопостачання. Особливо це актуально влітку.

Наразі питна вода в населених пунктах області залишається безпечною в епідемічному відношенні: за мікробіологічними показниками на водопровідних спорудах  досліджено 93 проби питної води, відхилення від санітарних норм встановлено у двох пробах (2,1 %), що свідчить про стабільну ситуацію (за попередній тиждень – 2,0 %; за аналогічний період 2016 року - 2,0 % відхилень по області, 6,4 % відхилень по Україні).

Відхилення встановлені на сільських водопроводах Мелітопольського району. Після виконання заходів (хлорування мережі тощо) проби будуть відібрано повторно. У зв’язку з відхиленнями за попередній тиждень у сільському водопроводі с. Фруктове Мелітопольського району було здійснено хлорування мережі, і  після виконання цих заходів повторні проби  відхилень не показали. 

З інформацією про санітарно-гігієнічну ситуацію в Запорізькій області можна ознайомитися на веб-сайті Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» (http://www.oblses.zp.ua).»

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів